Telefoni
22.03.2013 12:31

Deli z drugimi:

Share

Samsung Galaxy S4: Najzmogljivejši mobilnik na modrem planetu

Zanesenjaki spletnega portala Primate Labs so z merilnim programom Geekbench 2 izmerili zmogljivost supermobilnika Samsung Galaxy S4. Ta se je v praksi izkazal kot najzmogljivejši, saj je gladko pometel z vsemi vodilnimi pametnimi mobilnimi telefoni, ki so trenutno na voljo.
Samsung Galaxy S4: Mobilnik, ki bo osvojil vaše srce in svet
Samsung Galaxy S4: Mobilnik, ki bo osvojil vaše srce in svet

Takoj ko je podjetje Samsung predstavilo pametni mobilni telefon Galaxy S4 (http://goo.gl/lySUG), je novinec pristal v rokah računalniških mojstrov, ki so kakopak nemudoma želeli preveriti, koliko je ta dejansko zmogljiv v praksi. Med njimi so bili nadvse dejavni zanesenjaki spletnega portala Primate Labs, ki so preizkusili različico mobilnika Galaxy S4, opremljeno s 4-jedrnim procesorjem Qualcomm Snapdragon 600 frekvence 1,9 GHz. Novost se je pri preizkusu odrezala več kot odlično, saj je zlahka opravila z vsemi vodilnimi pametnimi mobilnimi telefoni, ki so trenutno na voljo.

Zanesenjaki spletnega portala Primate Labs so zmogljivost Samsungovega supermobilnika izmerili z merilnim programom Geekbench 2. Ta je pri opravljenih meritvah prejel oceno 3.163 točk oziroma največ med vsemi trenutno najbolj zmogljivimi mobilniki. Novincu se je z 2.687 točkami najbolj približal mobilnik HTC One, ki je prav tako opremljen s 4-jedrnim procesorjem Qualcomm Snapdragon 600, le da ta preračunava podatke pri frekvenci 1,7 GHz. Bronasto medaljo pa si je s 2.040 točkami prislužil najnovejši Googlov mobilnik Nexus 4.

Predhodnik novinca Galaxy S3 je pristal na četrtem mestu (1.717 točk), na petem mestu pa najdemo zelo opevan Applov mobilnik iPhone 5. Ta je v merilnem programu Geekbench 2 nabral komajda 1.596 točk oziroma kar polovico manj od Galaxyja S4. Rezultati in metodologija merjenja zmogljivosti vodilnih pametnih mobilnih telefonov so na voljo na spletni povezavi http://goo.gl/AdFZA.

Vas zanima več iz te teme?
Samsung telefoni

Prijavi napako v članku