Fotoaparati in kamere
26.09.2012 08:22
Posodobljeno 9 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Samsung Galaxy Camera glavna zvezda Photokine 2012

Če bi kompaktni digitalni fotoaparat Samsung Galaxy Camera omogočal še telefoniranje, bi bil popoln v vseh pogledih.
Če bi kompaktni digitalni fotoaparat Samsung Galaxy Camera omogočal še telefoniranje, bi bil popoln v vseh pogledih.

Podjetje Samsung je s predstavitvijo pametnega fotoaparata Galaxy Camera na največjem svetovnem fotografskem sejmu Photokina 2012 spravilo v zadrego vse ostale proizvajalce digitalnih fotoaparatov. Gre namreč za prvi kompaktni aparat, ki ponuja vse funkcionalnosti mobilnih naprav Android. Z novincem lahko poleg fotografiranja namreč dostopamo tudi do svetovnega spleta, uporabljamo mobilne aplikacije, igramo računalniške igre, dostopamo do elektronske pošte, uporabljamo oblačne storitve in še bi lahko naštevali.

Kompaktni digitalni fotoaparat Samsung Galaxy Camera je zlahka prepričal obiskovalce največjega svetovnega fotografskega sejma Photokina 2012, saj je grajen na osnovi supermobilnika Galaxy S3. Ta za prikazovanje slik uporablja 4,8-palčni oziroma 12,2-centimetrski zaslon Super AMOLED ločljivosti 720 x 1.280 slikovnih točk (gostota 308 pik na palec). Za preračunavanje podatkov koristi 4-jedrni Samsungov procesor Exynos 4412 frekvence 1,4 GHz. Na njem je nameščen operacijski sistem Android 4.1 Jelly Bean, ki uporabnikom daje možnost dostopa do bogate palete dodatnih možnosti za zajem fotografij. Poleg tega lahko nanj namešajo številne aplikacije s portala Google Play.

Ljubitelje digitalne fotografije so prepričale tudi izjemno kakovostne fotografije, ki jih je moč zajeti s kompaktnim digitalnim fotoaparatom Samsung Galaxy Camera. To niti ne preseneča, saj ta uporablja slikovno tipalo BSI CMOS ločljivosti 16 milijonov točk. Za približanje oddaljenih predmetov je na razpolago kar 21-kratna digitalna povečava na dotik. Prenos fotografij s pomnilniške kartice microSD na zunanji pomnilniški medij omogočajo brezžična povezava Wi-Fi ter mobilni internet 3G in 4G. Baterija kapacitete 1.650 mAh zadošča za okoli 7 ur avtonomije ob vključeni brezžični povezavi.

Kompaktni digitalni fotoaparat Samsung Galaxy Camera bo naprodaj v drugi polovici oktobra. Maloprodajna cena novica bo primerna njegovi kakovosti, prav tako pa tudi zmogljivosti. Trgovci na otoku bodo za aparat Samsung Galaxy Camera namreč zahtevali kar preračunanih 500 evrov, pri nas pa bo ta še nekoliko dražji.


Prijavi napako v članku