Telefoni
Računalništvo, telefonija
Telefonija
12.03.2024 12:30

Deli z drugimi:

Share

Samsung Galaxy A55 5G in Galaxy A35 5G: izjemne inovacije in varnost za vsakogar

Nove naprave serije Galaxy A z nadgrajenimi varnostnimi funkcijami in živahnejšo izkušnjo gledanja demokratizirajo mobilne izkušnje za vse.

Podjetje Samsung Electronics je danes predstavilo Galaxy A55 5G in Galaxy A35 5G, pametna telefona, ki dokazujeta stalno zavezanost podjetja Samsung k temu, da so najboljše mobilne inovacije na voljo vsem. Obe napravi sta opremljeni z obsežnimi varnostnimi funkcijami, kot je Knox Trezor, in novimi fotografskimi zmogljivostmi, ki jih navdihujejo inovacije vodilnih kamer Galaxy, ter osupljivim zaslonom, ki se s funkcijo Vision Booster prilagaja uporabnikovi okolici.

»Z Galaxy A serijo razširjamo naše najnovejše tehnologije na širše občinstvo, tako da jih lahko izkoristi več ljudi,« je dejal TM Roh, predsednik in vodja oddelka Mobile eXperience Business pri podjetju Samsung Electronics. »Veseli nas, da bomo letos v seriji Galaxy A odprli še več možnosti, vključno s tem, da bomo v tej seriji prvič ponudili storitev Samsung Knox Trezor. Ponosni smo, da uporabnikom serije Galaxy A omogočamo varno in zanesljivo uživanje v izjemnih mobilnih izkušnjah.«

Središče za zabavo in ustvarjalnost z vsestransko fotografijo in osupljivim zaslonom

Galaxy A55 5G z izboljšano funkcijo Nightography posname jasnejše in živahnejše fotografije tudi v slabih svetlobnih pogojih. To pomeni, da lahko vsaka nočna fotografija doseže nove epske ravni. Napredna obdelava slikovnega signala (ISP) z umetno inteligenco v Galaxy A55 5G ustvarja osupljive slike pri šibki svetlobi, kakršnih v seriji Galaxy A še ni bilo. Ne samo pokrajina, ki je videti neverjetno, način nočnega portreta in 12-bitni videoposnetek HDR zagotavljata, da so ljudje na vsaki sliki videti odlično, tako da zajemanje spominov s prijatelji in družino nikoli ni odvisno od popolne osvetlitve.

Galaxy A55 5G in Galaxy A35 5G ponujata neverjetne fotografske zmogljivosti, po katerih slovi Samsung Galaxy, vključno s funkcijami, kot sta optična stabilizacija slike (OIS) in video digitalna stabilizacija slike (VDIS), zaradi katerih so fotografije in videoposnetki ostri tudi med snemanjem na poti.

Nove naprave nadaljujejo tradicijo serije Galaxy A, ki omogoča zabavne in poglobljene mobilne izkušnje za vse. Uporabniki lahko uživajo v gledanju najnovejših oddaj ali brskanju po družabnih medijih z zasloni Super AMOLED, ki prikazujejo osupljivo jasnost v polni visoki ločljivosti. Prav tako lahko računajo, da bo 16,8-centimetrski (6,6-palčni) zaslon[1] v modelih Galaxy A55 5G in Galaxy A35 5G zaradi tehnologije Vision Booster jasen in svetel v različnih svetlobnih pogojih.

Demokratizacija najzmogljivejših varnostnih inovacij Samsung za inteligentno in dolgotrajno zaščito še večih uporabnikov

Letos Samsung eno svojih najbolj inovativnih vodilnih varnostnih funkcij, Samsung Knox Trezor, prvič prinaša tudi uporabnikom serije Galaxy A, in sicer v novih modelih Galaxy A55 5G in Galaxy A35 5G. Varnostna rešitev Samsung Knox Trezor, ki temelji na strojni opremi in ščiti proti nepooblaščenim posegom, ponuja celovito zaščito pred napadi na strojno in programsko opremo, saj zgradi varno izvajalno okolje, ki je fizično ločeno od glavnega procesorja in pomnilnika sistema. Z njo lahko zaščitite najpomembnejše podatke v napravi, vključno s prijavnimi podatki zaklenjenega zaslona, kot so kode PIN, gesla in vzorci.

Samsung Knox Trezor ščiti tudi šifrirne ključe naprave in tako šifrira zasebne podatke uporabnikov, shranjene v napravi. Do podatkov lahko dostopa le uporabnik, ki ima pravilne prijavne podatke za zaklenjeni zaslon, tudi če je naprava izgubljena ali ukradena.

Galaxy A55 5G in Galaxy A35 5G sta zaščitena tudi s Samsung Knox, večplastno varnostno platformo Galaxy. Samsung Knox je ena najbolj zaupanja vrednih varnostnih platform na svetu in je zasnovana tako, da varuje ključne informacije in ščiti pred ranljivostmi s celovito varno strojno opremo, odkrivanjem groženj v realnem času in skupno zaščito, pri čemer uporablja celovit pristop v celotnem ekosistemu Galaxy.

Za še več načinov zaščite je v seriji Galaxy A na voljo Auto Blocker, paket dodatnih varnostnih rešitev, ki ga lahko izberete sami. Ko je vklopljen, lahko Auto Blocker blokira namestitve aplikacij iz nepooblaščenih virov[2], zagotavlja varnostne preglede aplikacij za iskanje morebitne zlonamerne programske opreme in blokira morebitne zlonamerne ukaze ter namestitve programske opreme v napravo, ko je ta povezana s kablom USB. Uporabniki novih telefonov Galaxy A serije bodo imeli dostop tudi do nadzorne plošče za varnost in zasebnost Galaxy, s katero bodo lažje kot kdaj koli prej videli in nadzorovali, kaj se dogaja z njihovimi podatki, ter po lastni izbiri preklicali vsa dovoljenja. Uživajo lahko tudi v zasebni izmenjavi (del funkcije Quick Share), ki omogoča varno in šifrirano izmenjavo zasebnih datotek, ki vsebujejo pomembne osebne ali finančne podatke. Za zagotovitev zaupnosti lahko uporabniki nadzorujejo prejemnikova dovoljenja za dostop in datum izteka veljavnosti datoteke, pri čemer lahko omejijo tudi prikazovanje zaslonskih slik ali prenosov.

Novi pametni telefoni serije Galaxy A dokazujejo zavezanost podjetja Samsung k zagotavljanju, dolgoživosti naprav Galaxy, da bodo dlje časa varne in posodobljene. Z Galaxy A55 5G in Galaxy A35 5G bodo uporabniki še naprej lahko izkoristili do štiri generacije nadgradenj operacijskega sistema Android in uporabniškega vmesnika One UI ter pet let varnostnih posodobitev, kar optimizira življenjski cikel naprav, saj bodo še naprej opremljene z vsemi najnovejšimi funkcijami Galaxy in Android.

Brezhibna povezava z vedno širšim ekosistemom Samsung Galaxy

Galaxy A55 5G in Galaxy A35 5G sta popolnoma združljiva z ekosistemom Galaxy, kar uporabnikom omogoča nemoteno in integrirano izkušnjo v različnih napravah Galaxy. Uporabniki lahko sledijo svojim ciljem glede telesne pripravljenosti tako, da povežejo fitnes zapestnico Galaxy Fit3 ali pametno uro Galaxy Watch6 s svojim pametnim telefonom serije Galaxy A. Zahvaljujoč samodejnemu preklopu pa se bodo dohodni klici samodejno preusmerili na priključene slušalke Galaxy Buds FE za večje udobje.

Dostopnost

Nova pametna telefona Samsung Galaxy A55 5G in Galaxy A35 5G bosta v prodaji od 29. marca po priporočeni maloprodajni ceni od 389,90 EUR oziroma od 459,90 EUR za Galaxy A35 5G s 6 GB RAM-a in 128 GB pomnilnika ali 8 GB RAM-a in 256 GB pomnilnika. Priporočena maloprodajna cena za Galaxy A55 5G 8 GB + 128 GB bo od 499,90 EUR, konfiguracija 8 GB + 256 GB pa od 549,90 EUR.[3]

Za več informacij o napravah in načrtovanih promocijah obiščite spletno stran Samsung.


[1] Velikost zaslona po diagonali je 16,7 centimetra (6,6 palca) v polnem pravokotniku in 16,2 centimetra (6,4 palca) z upoštevanjem zaobljenih robov. Dejanska vidna površina je manjša zaradi zaobljenih robov in odprtine za kamero.

[2] Trenutno ni na voljo v modelih ameriških operaterjev.

[3] Samsung Electronics Austria GmbH ne nadzoruje in ne vpliva na maloprodajne cene svojih partnerjev. Samsung partnerji samostojno določajo svoje maloprodajne cene.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Samsung

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem SAMSUNG GmbH, podružnica v Ljubljani
Za več informacij so vam na voljo pri SAMSUNG GmbH, podružnica v Ljubljani
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem SAMSUNG GmbH, podružnica v Ljubljani? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.
Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

ECETERA d.o.o.

Motnica 7a, 1236 Trzin, Tel: 01 600 10 10
Vas zanima, kako vzpostaviti trajno in dobičkonosno komunikacijo s ključnimi ciljnimi skupinami, ki so pomembne za uspešno poslovanje podjetja in njegovo pozitivno podobo v javnosti? ... Več

SRC d.o.o.

Tržaška cesta 116, 1000 Ljubljana, Tel: 01 600 70 00
So specialisti za poslovno informatiko. Dobavljajo, priklapljajo in povezujejo vašo računalniško opremo. Za vas konfigurirajo in integrirajo programsko opremo. Razvijajo informacijske ... Več
Zlati partner

DATALAB SI d.o.o.

Hajdrihova 28c, 1000 Ljubljana, Tel: 01 252 89 00
Datalab tehnologije Podjetje Datalab Tehnologije d.d. se ukvarja z razvojem poslovne programske opreme za vodenje podjetij. S poslovnim informacijskim sistemom PANTHEON povečate učinkovitost ... Več

Seyfor d.o.o.

Cesta Goriške fronte 46, 5290 Šempeter pri Gorici, Tel: 05 393 40 00
Poslovni računalniški programi za javni sektor, podjetje, zasebnike ali obrtnike Saop je leta 1987 med prvimi v Sloveniji ponudil programsko opremo in je danes eden izmed vodilnih ... Več