Namizni računalniki
02.01.2015 11:16
Posodobljeno 6 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Prvi namizni ukrivljen vse-v-enem

Osebni računalnik Samsung ATIV One 7 se bo na račun ukrivljenega zaslona zlahka prikupil ljubiteljem večpredstavnostnih vsebin in računalniških iger.
Osebni računalnik Samsung ATIV One 7 se bo na račun ukrivljenega zaslona zlahka prikupil ljubiteljem večpredstavnostnih vsebin in računalniških iger.

Podjetje Samsung bo na tehnološki konferenci CES 2015, ki se bo od 6. do 9. januarja odvijala v ameriškem mestu Las Vegas, razkrilo prvi osebni računalnik vse-v-enem ATIV One 7, ki je opremljen z ukrivljenim zaslonom. Novost bo kot nalašč predvsem za ljubitelje večpredstavnostnih vsebin in računalniških iger, saj ponuja izjemno uporabniško izkušnjo. Ukrivljen zaslon s 27-palčno (68,6-centimetrsko) diagonalo in ločljivostjo 1.920 x 1.080 slikovnih točk namreč pokriva celoten vidni kot in omogoča popolno spremljanje dogajanja na zaslonu.

Strojna oprema osebnega računalnika vse-v-enem Samsung ATIV One 7 bo zlahka kos tudi nekoliko zahtevnejšim opravilom, saj bo obsegala Intelov procesor Core i5, vgrajeno grafično kartico Intel HD 5500, vgrajeni sistemski pomnilnik kapacitete do osem gigabajtov, stereo zvočnike in trdi disk s terabajtom prostora. Na slednjem bo nameščen Microsoftov operacijski sistem Windows 8.1 s prednameščeno programsko opremo SideSync 3.0. Ta bo uporabnikom pametnih mobilnih telefonov omogočala sprejemanje klicev in sporočil neposredno na računalnik.

Samsung bo prvi osebni računalnik vse-v-enem ATIV One 7 z ukrivljenim zaslonom ponudil v prodajo v prvem četrtletju letošnjega leta, njegova maloprodajna cena pa bo znašala preračunanih 1.080 evrov. Spomladi naj bi novost prišla tudi v evropski prostor, zanjo pa naj bi bilo treba odšteti okoli 1.300 evrov.


Prijavi napako v članku