Računalništvo, telefonija
14.01.2007 09:43

Deli z drugimi:

Share

S&T Hermes Plus za Žurnal namestil SAP ERP

Vsi časopisi potrebujejo čimbolj poenotene notranje standarde in čimbolj učinkovito poslovanje. Prav v ta namen so slovenski in hrvaški strokovnjaki pri S&T Hermes Plus za brezplačni tednik Žurnal namestili poslovni sistem SAP ERP. S tem bo Žurnal poenotil standarde znotraj poslovnega sistema in avstrijski medijski hiši Styria, ki je lastnica tega tiskanega medija, omogočil popoln pregled nad poslovanjem, sploh kar se tiče prodajanja oglasnih prostorov in oglaševalskih prihodkov.
Sistem SAP so implementirali po principu hitre izvedbe na onsovi obstoječe postavitve v sorodnem podjetju, vse pa je potekalo v zelo kratkem času in z minimalnim vložkom. Pri uvedbi so sodelovali S&T Hermes Plusovi strokovnjaki iz Ljubljane in Zagreba, IT-strokovnjaki z Večernega lista (ki je, mimogrede, tudi v lasti Syrie), ki imajo tovrsten sistem že od leta 2004.
“Nameščena rešitev SAP ERP Tedenskemu Žurnalu omogoča poenotenje poslovanja, Styrii, njegovi lastnici, pa popoln pregled nad njim,” je dejal Klavdij Godnič, predsednik uprave podjetja S&T Hermes Plus in generalni direktor regije Adriatic v S&T-ju.
Styria Medien AG, ustanovljen leta 1896(!), je eden izmed vodilnih avstrijskih medijskih koncernov in je lastnik ali solastnik 8 dnevnih in 15 tedenskih časopisov, 10 revij, 14 regionalnih revij, 2 prilog, 8 spletnih portalov, 5 radijskih in 3 televizijske postaje ter, povrh vsega, še 6 knjižnih založb. Tudi naš Dnevnik je pod njihovim okriljem.


Prijavi napako v članku