Računalništvo, telefonija
16.05.2008 10:31
Posodobljeno 13 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

SafeNet ProtectDrive – zaščita trdih diskov in USB pomnilnikov

SafeNet, vodilni proizvajalec rešitev iz različnih segmentov področja informacijske varnosti, ki ga v Sloveniji uradno zastopa podjetje REAL security d.o.o., ponuja več izdelkov s področja informacijske varnosti, nekateri so zanimivi samo za zelo specifična podjetja in uporabnike, nekaj je takih, ki bi lahko bili primerni za vsakogar.

Eden izmed slednjih je ProtectDrive 8.2 – varnostna rešitev za popolno zaščito podatkov na trdem disku, ki šifrira celotni trdi disk prenosnega računalnika, delovne postaje ali strežnika, deluje pa tudi na pomnilnikih tipa USB flash. S tem izdelkom ohranimo varnost oz. nedotakljivost podatkov v primeru izgube ali kraje računalnika. Premnogokrat smo namreč že lahko brali o tem kako so nekomu ukradli prenosni računalnik iz zadnjega sedeža v avtomobilu, običajni računalnik iz hiše, ali pa da je disk, poslan po pošti oz. kurirski službi iz enega oddelka do drugega enostavno izginil nekje na poti.

ProtectDrive ščiti podjetja in organizacije predvsem pred katastrofalnimi razkritji zaupnih podatkov, omogoča pa jim tudi skladnost z nekaterimi industrijskimi standardi, državnimi zakonskimi akti ali zahtevami Evropske Unije, ali s pogoji, ki so morda zapisani v partnerskih pogodbah. Zaščita, ki je vgrajena v ta izdelek, je tako zanesljiva, da so se zanj odločile tudi mnoge vladne ustanove širom sveta, ki so tako zavarovale ne le državne skrivnosti, temveč tudi zasebne podatke svojih prebivalcev. ProtectDrive je stroškovno prijazen – zahtevni in dragi administraciji se izogne s koriščenjem funkcij Active Directory, preko katerega omogoča centralno avtentifikacijo in avtorizacijo storitev. Več o tej varnostni rešitvi lahko najdete na tej povezavi.


Prijavi napako v članku