Računalništvo, telefonija
22.04.2011 12:11
Posodobljeno 10 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

S tehnologijo RFID nad tatove hotelskih brisač

S čipovji RFID nad tatove hotelskega tekstila!
S čipovji RFID nad tatove hotelskega tekstila!

Tehnologija RFID (Radio Frequency IDentification) se je tako rekoč ukoreninila že v vse kotičke našega življenja, saj omogoča hitro in brezkontaktno identifikacijo stvari. Uporabna tehnologija se v zadnjem času vse bolj uveljavlja celo kot sredstvo za omejevanje tatvin v luksuznih hotelih. Tu gre predvsem za odtujevanje brisač in drugega hotelskega tekstila, kar za hotele dejansko predstavlja zelo velik izpad dohodka.

Z namenom, da bi omejili tatvine hotelskega tekstila v luksuznih hotelih, je podjetje Linen Technology Tracking pripravilo nadvse zanimivo čipovje RFID. Tega lahko hotelirji na hiter in enostaven način »vgradijo« v hotelski tekstil. Če želi gost brisačo, kopalni plašč ali posteljnino odnesti iz hotela, tipala na vratih kakopak sprožijo alarm. Čipovje RFID je zelo »trpežno«, saj lahko brez večjih težav zdrži več kot 300 pranj.

Namensko čipovje RFID podjetja Linen Technology Tracking so že s pridom pričeli uporabljati nekateri ameriški hoteli. Prihranki na račun neuspelih tatvin hotelskega tekstila so presenetljivi. V enem od hotelov v Honoluluju so na primer z vgradnjo čipovji RFID v enem letu prihranili kar preračunanih 10 tisoč evrov. Napredni sistem za preprečevanje tatvin zaenkrat uporabljajo le v Združenih državah Amerike. Glede na njegovo »uspešnost« gre pričakovati, da ga bodo kmalu s pridom pričeli uporabljati še evropski hotelirji.


Prijavi napako v članku