Operacijski sistemi
28.11.2012 08:44
Posodobljeno 9 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

S programom do brezplačnih aplikacij v Trgovini Windows

Hekerji so pripravili program, ki omogoča obhod varnostnih mehanizmov Trgovine Windows na način, da se preizkusne različice programov »spremenijo« v polno delujočo programsko opremo. Microsoft se na razkritje hekerjev še ni odzval.
Program poskrbi, da se preizkusne različice programov »spremenijo« v polno delujoče.
Program poskrbi, da se preizkusne različice programov »spremenijo« v polno delujoče.

Hekerji neprestano iščejo načine, kako brezplačno pridobiti dostop do plačljivih programov in če jim to uspe pri Microsoftovi programski opremi, je še toliko slajše. To je tudi razlog, zakaj v javnosti močno odmeva nedavni podvig, ki so ga hekerji dosegli z »napadom« na Trgovino Windows, ki je del operacijskega sistema Windows 8. Ti so celo pripravili namensko orodje, ki omogoča obhod varnostnih mehanizmov Trgovine Windows na način, da se preizkusne različice programov »spremenijo« v polno delujočo programsko opremo.

Program za obhod varnostnih mehanizmov Trgovine Windows so javnosti razkrili na spletnem portalu BetaNews (http://goo.gl/wbq2b). Ker je ta na voljo celo v izvorni kodi, bo Microsoft zaradi tega zagotovo utrpel opazno finančno škodo, saj imajo programerji vse potrebne »sestavine« za pripravo lastnih rešitev za obhod licenčnega sistema za Windows 8 aplikacije. Te naj bi bile občutno enostavnejše za uporabo, saj je za zdajšnjo potrebno dobro poznavanje delovanja operacijskega sistema Windows 8.

Žogica je sedaj na strani Microsofta. Njihovi programerji bodo morali pošteno zavihati rokave in čimprej najti pomanjkljivosti v varnostnem mehanizmu Trgovine Windows. Mi vam seveda uporabo programa za obhod varnostnih mehanizmov Trgovine Windows odsvetujemo, saj gre tu za kaznivo dejanje. Poleg tega okoriščanje na račun napake oziroma nepazljivosti Microsoftovih programerjev ni ravno lepo, a ne?

Vas zanima več iz te teme?
Windows operacijski sistem

Prijavi napako v članku