Računalništvo, telefonija
13.11.2017 08:30

Deli z drugimi:

Share

S Hoferjem in tehnologijo do dobre forme

Se radi ukvarjate s športnimi aktivnostmi na prostem? Če je odgovor pritrdilen, ima Hofer v ponudbi tehnološke pripomočke, ki so obvezna oprema vsakega pravega rekreativca.
S Hoferjem in tehnologijo do dobre forme
S Hoferjem in tehnologijo do dobre forme

Ljubljanski maraton je za nami. Ampak to ne pomeni, da se morate zdaj prenehati športno udejstvovati. Jesensko vreme nam je letos zelo naklonjeno, zato lahko vsi nadobudni rekreativni športniki še vedno veselo uživate v aktivnostih na svežem zraku. Ne glede na to, ali se boste odločili za dopoldanski skok v hribe, popoldanski tek, kolesarski izlet ob koncu tedna ali zgolj daljši sprehod, vam bo to napolnilo baterije in vas osvežilo, hvaležne pa vam bodo tudi mišice vašega telesa, ki se bodo s tem malce razmigale in pretegnile. Seveda pa za športno udejstvovanje, tudi če zgolj rekreativno, potrebujete primerno športno opremo. Ta danes ne obsega več samo ustreznih športnih copat, trenirke in vetrovke, ampak tudi številne tehnološke pripomočke. Sploh, če stremite k izboljšanju svoje kondicije min svojih športnih rezultatov. Sodobna tehnologija namreč omogoča raznorazne meritve v realnem času, narekovanje tempa, beleženje količine zaužitih kalorij in podobno. Idealen komplet pripomočkov, ki vam omogočajo vse to, so pripravili pri Hoferju. Vključuje pametni mtelefon Alcatel U5 HD Premium 5047U, prenosni polnilnik znamke Maginon in pametno mzapestno uro. Telefon in prenosna baterija bosta v vseh Hoferjevih poslovalnicah na voljo od 16. novembra, pametna zapestna ura pa je mže na voljo od 6. novembra.

Osnova za rekreativnega športnika – pametni telefon Alcatel U5 HD Premium 5047U

Poglejmo najprej osnovni pripomoček, t. j. pametni telefon. Pametni telefon je tisti, ki z aplikacijami mrekreativnemu športniku sploh omogoča pregled vseh meritev in sestavo urnika treningov ter na splošno služi kot njegov digitalni trener. Alcatelov model U5 HD Premium 5047U je ravno pravšnji za to nalogo. Oblečen je namreč v funkcionalno trdno ohišje, narejeno iz polikarbonata, ki je pisano na kožo aktivnemu preživljanju prostega časa, na sprednji strani pa se nahaja ravno prav velik in pregleden IPS-zaslon z diagonalo 12,7 centimetra oziroma 5 palcev in ločljivostjo 1.280 x 720 slikovnih pik. Spodobne so tudi notranje karakteristike telefona. Med drugim vključujejo 64-bitni štirijedrni MediaTekov procesor MT6737, ki deluje pri frekvenci 1,25 gigaherca, dva gigabajta delovnega pomnilnika in 16 gigabajtov notranjega spomina, ki ga lahko s spominsko kartico microSD še razširite. Ta konfiguracija zagotavlja, da bodogladko tekle ne le športne, ampak tudi druge aplikacije ter seveda igre, s katerimi se boste lahko sprostili, ko boste po večkilometrskem teku prišli domov. Če na svoji ustaljeni tekaški trasi ali gorski poti naletite na čudovit sončni zahod ali kakšen drug dih jemajoč prizor, pa ga lahko ovekovečite s kakovostno kamero z ločljivostjo 13 MP ali posnamete selfie s sprednjo kamero ločljivosti 8 MP. Celoten paket zaključujejo še podpora omrežju 4G/LTE, operacijski sistem Android Nougat in baterija s kapaciteto 2.200 miliamper ur, ki bi v polni napolnjenosti morala zadostovati za celodnevno delovanje brez priklopa na električno vtičnico.

Nepogrešljiv pripomoček za daljše izlete – prenosni polnilnik Maginon

Če radi hodite na daljše teke ali izlete, potem je praktično obvezen pripomoček prenosni polnilnik oziroma polnilna baterija. Ta namreč podaljša avtonomijo delovanja vaše mobilne naprave in tako pripomore k temu, da jo uporabljate dlje. To je še posebej priročno v naravi, kjer je težko najti kakšno električno vtičnico. Prenosni polnilnik znamke Maginon, ki ga dobite pri Hoferju, se lahko pohvali s kapaciteto 3.000 miliamper ur, je tanek in kompakten, ter kar je najpomembneje, z njim lahko polnite vse običajne pametne telefone, tablične računalnike, digitalne fotoaparate in MP3-predvajalnike. S svojo kapaciteto zagotavlja dovolj energije, da svoji napravi, na primer telefonu, podaljšate delovanje tudi za en dan ali več, podpira pa tako priključek miniUSB kot tudi Lightning.

Pametna ura za nočne športnike, ki sama pokliče na pomoč

Spadate med rekreativce, ki se na svoj sprostitveni tek raje odpravijo, ko sonce že zaide? Potem nikakor ne smete na pot brez ustrezne varnostne opreme. Poleg oblačil z odsevnimi elementi, ki poskrbijo, da ste vidni tudi v temi, je zelo priporočljiv pripomoček tudi pametna zapestna ura s funkcijo SOS. Omogoča namreč, da ob pritisku na ustrezno tipko vaša izbrana kontaktna oseba na svoj telefon dobi SOS- obvestilo in vašo GPS-lokacijo. Če se torej ,znajdete v takšnih ali drugačnih težavah na osamljenem kraju, vam ta ura lahko reši življenje. Zato ni primerna zgolj za športnike, ampak ,za vse, ki se radi gibljete zunaj in seveda tudi za ljudi z zdravstvenimi težavami. Uro s svojim pametnim telefonom povežete prek povezave Bluetooth in lahko vanjo shranite do tri telefonske številke, letno pa imate na voljo šest brezplačnih klicev v sili.

(oglasno sporočilo)


Prijavi napako v članku