Računalništvo, telefonija
29.07.2017 09:08

Deli z drugimi:

Share

Ryzen podjetju AMD prinesel pozitivno drugo četrtletje!

Podjetju AMD je s procesorji Ryzen uspel neverjeten preobrat.
Podjetju AMD je s procesorji Ryzen uspel neverjeten preobrat.

Še pred nekaj meseci podjetju AMD poslovanje ni šlo ravno dobro od rok, saj je bilo povpraševanje po njegovih procesorjih iz meseca v mesec manjše, čista izguba pa se merila že v stotinah milijonov evrov. S prihodom procesorjev Ryzen pa se je ta trend vendarle spremenil in to na bolje. To dokazuje tudi finančno poslovanje podjetja AMD za drugo četrtletje letošnjega leta (april, maj, junij), saj tu gre za obdobje, v katerem so trgovci pričeli s prodajo nadvse zmogljivih a še vedno cenovno dostopnih procesorjev družin Ryzen 5 in Ryzen 7.


Podjetju AMD je s procesorji Ryzen uspel neverjeten podvig, saj je v drugem četrtletju zabeležijo prihodke v višini preračunanih 1,04 milijarde evrov, kar je za kar 19 odstotkov več kot v primerjavi z enakim obdobjem lani. Tudi čista izguba podjetja AMD se je občutno zmanjšala. Medtem ko so pred letom dni pridelali za preračunanih 59 milijonov evrov čiste izgube, je ta v drugem četrtletju znašala le preračunanih 13,6 milijonov evrov.

Podjetju AMD je šlo poslovanje odlično od rok tudi na področju grafični rešitev, saj je zabeležilo prihodke v višini preračunanih 560 milijonov evrov oziroma za kar 51,5 odstotkov več kot v enakem obdobju leta 2016. Oddelek podjetja AMD Enterprise, Embedded in Semi-Custom je sicer zabeležil zgokj prihodke v višini preračunanih 480 evrov, vendar se za to četrtletje pričakuje precej večje prihodke, saj je podjetje AMD najavilo prihod nadvse zanimivih procesorjev EPYC. Najzmogljivejši predstavnik podatke preračunava s kar 32 procesorskimi sredicami oziroma 64 procesorskimi niti, ponudi podporo za do dva terabajta sistemskega pomnilnika in nudi podporo za osemkanalni sistemski pomnilnik DDR4 najvišje frekvence 2.667 megahercev. Tu najdemo še podporo za 128-bitni podatkovni vmesnik PCI Express, pri polni obremenitvi pa tovrstni procesorji proizvedejo do 180 vatov toplotne moči. Po zagotovilih podjetja AMD strežniški procesorji EPYC idealna izbira za praktično 95 odstotkov bremen, ki jih danes obdelujejo podatkovni centri.

Zato ne presenečajo pozitiven napovedi podjetja AMD o nadaljnji rasti poslovanja v tretjem četrtletju letošnjega leta. Pri podjetju AMD so celo prepričani, da jim bo uspelo v tretjem četrtletju letos ustvariti za 23 odstotkov več prihodkov kot so jih ustvarili v enakem obdobju lani.Prijavi napako v članku