Računalništvo, telefonija
01.01.2018 15:01

Deli z drugimi:

Share

Rusija načrtuje odprtje hotela kar na Mednarodni vesoljski postaji!

V prihodnje bi lahko dopustovali kar v vesolju.
V prihodnje bi lahko dopustovali kar v vesolju.

Ruska vesoljska agencija Roscosmos načrtuje će v bližnji prihodnosti Mednarodni vesoljski postaji dodati še en modul, ki bi ga lahko uporabila za sprejem nove generacije vesoljskih turistov. Mednarodna vesoljska postaja bi tako v prihodnjih nekaj letih lahko postala »hotel«, ki bi bil seveda namenjen najbogatejšim Zemljanom. Izklicna cena za enotedneski ali dvotedneski paket bo namreč znašala okoli preračunanih 34 milijonov evrov, v primeru podaljšanja bivanja na en mesec pa bodo morali obiskovalci vesoljskega hotela odšteti še dodatnih preračunanih 17 milijonov evrov.

V omenjeno ceno bo vključen prevoz na Mednarodno vesoljsko postajo in nazaj na Zemljo, zasebna soba z velikimi okni s pogledom na Zemljo, luksuzna kopalnica in zasebna telovadnica. Tu bo seveda na voljo tudi brezžična povezava Wi-Fi, tako da bomo lahko naše slike iz vesolja delili z vsemi našimi oboževalci na Zemlji, vključno z vesoljskimi sebki.

Vesoljski hotel, ki naj bi ga ruska vesoljska agencija Roscosmos dodala Mednarodni vesoljski postaji naj bi v dolžino meril dobrih 15 metrov, skupna teža naj bi znašala okoli 20 ton, volumen »dodatka« pa naj bi meril 92 kubičnih metrov. Celoten prostor naj bi bil razdeljen na štiri enote, cena celotnega projekta pa naj bi znašala do preračunanih 370 milijonov evrov. Kdaj bo vesoljski hotel nared za prve goste trenutno še ni znano, zagotovo pa bo za postavitev potrebnih kar nekaj let.


Prijavi napako v članku