Računalništvo, telefonija
14.08.2008 07:56
Posodobljeno 13 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

RTV Slovenija oddaja tudi v HD ločljivosti

Agencija za pošto in elektronske komunikacije Republike Slovenije (APEK) je RTV Sloveniji dodelila dovoljenje za trimesečno poskusno oddajanje televizije visoke ločljivosti (HD TV) prek prizemeljske digitalne televizije (DVB-T). RTV Slovenija je HD TV začela oddajati 1. avgusta 2008 prek oddajnika na Ljubljanskem gradu (Šance) na kanalu 26.

RTV Slovenija je poskusno začela prenašati televizijski signal visoke ločljivosti z olimpijskih iger v Pekingu. Oddajanje HD TV pomeni predvsem posredovanje kakovostnejše slike in zvoka, kar lahko najbolje izkoristijo gledalci, ki že imajo v lasti novejše LCD ali širokozaslonske televizijske sprejemnike, ki so sposobni prikazovanja slike v bistveno večji ločljivosti kot standardni televizijski sprejemniki.

Tudi po zaključku olimpijskih iger načrtuje RTV Slovenija nadaljevanje projekta uvajanja televizije visoke razločljivosti v Sloveniji prek digitalnega oddajnega omrežja DVB-T, signal pa bo ponudila tudi kabelskim in drugim operaterjem, ki bodo naročnikom ponujali pakete HD programov.


Prijavi napako v članku