Digitalizacija
Poslovne rešitve
27.09.2022 11:33

Deli z drugimi:

Share

Robotizacija in avtomatizacija poslovnih ter IT procesov (RPA) in AIOPS

Vse več organizacij spoznava, da je na poti k uspešni digitalni transformaciji potrebno dodobra pretresti način dela.

S tem, da je potrebno pretresti način dela, imamo v mislih predvsem digitalizacijo in avtomatizacijo delovnih procesov, centralno upravljanje delovnih nalog in komunikacije ter ustrezno in sodobno tehnologijo, ki vse to omogoča.

Podjetja in posamezniki so se morali prilagoditi

Časi, v katerih živimo, so nas, hočeš nočeš, pripeljali v situacijo, ki smo se ji morali prilagoditi tako posamezniki kot tudi organizacije. Velik izziv je bilo “delo od doma”, da ne omenjamo ostalih poslovnih procesov.

Vse več organizacij pa je spoznalo, da je ključ do uspeha v agilnosti in zmožnosti hitrega prilagajanja glede na razmere na trgu. Da bi v tem uspeli, je seveda potrebno imeti zdrave in dobre temelje. Ko pa že govorimo o dobrih temeljih, imamo seveda v mislih 3 ključna področja: procesi, tehnologija in ljudje.

Optimizacija in avtomatizacija

Tukaj je v veliko pomoč “IT Service Management” oz. “ITIL”, najboljša praksa za upravljanje IT storitev. Osredotoča se na optimizacijo in avtomatizacijo poslovnih procesov, ki so podprti z ustrezno tehnologijo. Razvoj orodij, ki to omogoča, gre naprej s svetlobno hitrostjo.

Tako so vsa vodilna Enterprise Service Management orodja poleg tega prepoznala potrebo po vse bolj agilnem upravljanju poslovnih procesov in ljudi.

Vse na enem mestu

ITSM CENTER d.o.o. izvaja digitalno transformacijo podjetij, ki temelji na svetovno priznani metodologiji upravljanja IT storitev (ITSM / ITIL). »Pri tem naši naročniki dobijo vse potrebno na enem mestu,« pravi direktor, g. Rok Sajovic.

Robotizacija in avtomatizacija poslovnih procesov sta nujna koraka k res uspešni digitalni transformaciji, saj si organizacije le tako naredijo ustrezno osnovo za hitro implementacijo novih idej, produktov ali storitev. Zaposleni pa se na ta način resnično lahko usmerijo v aktivnosti z največjo dodano vrednostjo.

Piko na i pa prinaša najnoveša tehnologija AIOPS (Artificial Intelligence Operations), ki z možnostjo učenja na podatkih in zgodovini sama preventivno in prediktivno izvede določene akcije in ukrepe, ki preprečujejo izpade sistemov in nedostopnost storitev.

Osnova za digitalizacijo je platforma EasyVista

EasyVista je svetovno priznana Enterprise Service Management platforma, ki je v “Gartner Magic Quadrant” uvrščena že zadnjih 11 let in se tako uvršča med TOP 8 orodij za omenjeno področje. Glavni produkti so:

  • EasyVista Service Manager
  • EasyVista Self-Help + Chatbots
  • EasyVista REACH – IT process Automatization
  • EasyVista OBSERVE –  AIOPS & BigData

(P.R.)


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
digitalno poslovanje


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

LeanIX SI d.o.o.

Mala ulica 5, 1000 Ljubljana,
Tako kot mnogi tehnološki trendi je tudi programska oprema kot storitev (SaaS) vstopila v področje najbolj uporabljenih besed, ki pa lahko marsikoga zmede. SaaS ponuja zanimivo alternativo ... Več

SINERGISE d.o.o.

Cvetkova ulica 29, 1000 Ljubljana, Tel: 01 320 61 50
Sinergise razvija geografske informacijske sisteme Slovensko podjetje Sinergise je inovativno visokotehnološko podjetje. Ukvarja se z razvojem geografskih informacijskih sistemov ... Več
Zlati partner

COPIA BIRO d.o.o.

Koprska ulica 106b, 1000 Ljubljana, Tel: 01 242 58 00
Podjetje Copia biro d.o.o. je bilo ustanovljeno leta 2012. Od leta 1980 do leta 2012 je delovalo kot sektor v okviru podjetja Copia d.o.o. Leta 2013 so se preselili v poslovne prostore ... Več
Zlati partner

SIMBIOZA GENESIS, so.p.

Letališka cesta 3, 1000 Ljubljana, Tel: 040 336 311
e-Simbioz@ je projekt Simbioze Genesis, socialnega podjetja, ki ga od začetka leta 2015 izvajajo z namenom izboljšanja in nadgrajevanja računalniških znanj vseh generacij v okviru ... Več