Računalništvo, telefonija
17.08.2016 11:50

Deli z drugimi:

Share

Robot odvetnik sedaj pomaga še brezdomcem!

Uspešnost robota odvetnika je v praksi presenetljivo dobra!
Uspešnost robota odvetnika je v praksi presenetljivo dobra!

V današnjih časih je človek človeku bolj kot ne volk, saj le redko kdo priskoči na pomoč, ko drugi to resnično potrebuje. Zaradi tega prihajajo vse bolj v ospredje roboti, saj ti vse ljudi obravnavajo enako. Še posebno koristen pa je robot, ki ljudem že dalj časa pomaga pri pisanju pritožb na izrečene prometne kazni. Sistem, ki ga je pripravil 19-letni študent iz stanfordske univerze Joshua Browder, je pri pisanju pritožb nadvse učinkovit, saj je bilo od skupno 250 tisoč pritožb uspešnih kar 160 tisoč (64-odstotni uspeh). Vozniki so na ta način doslej privarčevali skupno kar preračunanih 3,6 milijonov evrov.

Joshua Browder je zaradi uspeha robota-odvetnika pri pisanju prometnih kazni sprejel odločitev, da robota »usposobi« še za pomaganju brezdomcem v Združenem kraljestvu. Ta brezdomcem pomaga na način, da zanje napiše prošnjo z namenom, da ti v najkrajšem možnem času pridobijo novo začasno prebivališče. Pri tem se robot seveda »naslanja« na veljavno zakonodajo in na znanje odvetnikov, ki so sodelovali pri projektu.

Delovanje novega robota-odvetnika je relativno preprosto, saj tu zadošča, da uporabnik odgovarja na vprašanja, ki mu jih postavlja robot. Na koncu »postopka« robot popravi prošnjo oziroma kar zahtevo za začasno prebivališče, ki potrebuje le še malce dodelave in je že pripravljena, da jo uporabnik pošlje na pristojno britansko ministrstvo. Novost je trenutno primerna le za državljane Velike Britanije, upajmo pa, da bo kmalu na voljo še za ostale.


Prijavi napako v članku