Računalništvo, telefonija
09.01.2018 12:59

Deli z drugimi:

Share

Rittal IT varnostne rešitve

Količina podatkov z razvojem industrijske revolucije Industry 4.0 (IoT) in digitalizacije močno narašča. Digitalne podatke v zadnjem času imenujejo kar “nafta enaindvajsetega stoletja”. Strah pred izgubo podatkov postavlja varnost IT sistemov pod drobnogled.
Zaščita pred toploto, umazanijo in prahom
Zaščita pred toploto, umazanijo in prahom

Količina podatkov z razvojem industrijske revolucije Industry 4.0 (IoT) in digitalizacije močno narašča. Digitalne podatke v zadnjem času imenujejo kar “nafta enaindvajsetega stoletja”. Strah pred izgubo podatkov postavlja varnost IT sistemov pod drobnogled. Rittal je od 10. do 12. oktobra 2017 na sejmu “it-sa” v Nürnbergu predstavil, kako se lahko podjetja zaščitijo pred izpadom informacijske infrastrukture in izgubo podatkov. Predstavljene storitve vključujejo rešitve za zaščito pred požarom, prahom ali vdorom.

Naraščajoča digitalizacija in povezovanje v internet stvari (Internet of Things) in Industry 4.0 hekerjem ponuja številne priložnosti za pridobitev dostopa do informacij ali za sabotiranje poslovnih in administrativnih procesov. Rezultat je “nova kakovost grožnje”, kot poroča agencija za informacijsko varnost v Nemčiji (Federal Office for Information Security – BSI). Informacijska varnost je zato ključnega pomena za uspešno digitalizacijo. V sodobnih tovarnah je potrebnih vedno več IT sistemov za avtomatizacijo, ki zahtevajo ustrezno zaščito.

Pri izboljšanju informacijske varnosti v podjetjih je najbolje začeti s fizičnim varovanjem prostorov. To vključuje zaščito pred elektromagnetnim sevanjem in vibracijami, zaščito pred prahom, umazanijo, vlago, vdori in tatvinami.

Obiskovalci razstavnega prostora podjetja Rittal bodo lahko na največjem sejmu o varovanju ugotovili, kako lahko podjetja zaščitijo svojo IT infrastrukturo.

Zaščita pred toploto, umazanijo in prahom

Rittal bo predstavil izdelke iz serije Edge Data Center za hitro vzpostavitev sistema v neposredni bližini izvora podatkov. Končna rešitev s prednastavljeno, standardizirano in prilagodljivo infrastrukturo za hitro vzpostavitev robnih podatkovnih centrov se lahko uporablja tudi v prostorih z visoko razpoložljivostjo. To zagotavlja potrebno zaščito pred toploto, prahom in umazanijo tudi v industrijskem okolju.

Nadzor za varno delovanje

Nadzorni sistemi informacijskih rešitev, ki jih ponuja Rittal, so prav tako pomemben dejavnik za nemoteno delovanje IT sistemov. Modularni sistem CMC III (Computer Multi Control) nadzira vse sestavne dele v IT ohišju. RiZone je prava izbira, če potrebujete hitro rešitev za manjše podatkovne centre. Programska oprema za nadzor podatkovnega centra – Datacenter Infrastructure Management (DCIM) je modularna in prilagodljiva za uporabo, z njo pa lahko nadzirate tudi zapletene infrastrukture.

Največja zanesljivost na globini 50 metrov

Dodatno bodo lahko obiskovalci razstavnega prostora podjetja Rittal lahko izvedeli, zakaj je podatkovni center Lefdal Mine Datacenter (LMD) na Norveškem edinstveni podatkovni center v Evropi – še posebej na področju varnosti. Poleg zanesljivosti s pomožnimi sistemi napajanja in hlajenja (npr. n + 1 ali 2N), arhitekturne stopnje 3 in 24/7 razpoložljivosti varnostnega in tehničnega osebja, so vse IT komponente shranjene v zaklenjenih prostorih ali kontejnerjih, ki zagotavljajo največjo stopnjo fizične zaščite. Ker je podatkovni center zasnovan kot “avtonomni objekt”, sistemski administratorji s strežniki upravljajo na daljavo, dostop do kontejnerjev in sistemskih prostorov pa ima samo izbrano osebje v izjemnih primerih. To je dodatno podprto z uporabo običajnih zaščitnih sistemov s kamerami in z nadzorom dostopa. V rudniku je velika vsebnost minerala olivina, ki zagotavlja odlično zaščito pred elektromagnetnim sevanjem.

Hladno okolje/zasilno hlajenje: Varnost za HPC aplikacije

Obiskovalci si bodo lahko ogledali tudi poseben zaščitni sistem hlajenja v primeru motnje sistema klimatizacije. Zasilno hlajenje HPC sistema bo prikazano na popolnoma delujočem ohišju TS IT. V primeru izpada sistema klimatizacije, se vrata po sprožitvi alarma samodejno odprejo. Zrak iz okolice hladi komponente v ohišju, kar zagotavlja zadostno hlajenje za izklop sistema v sili, hkrati pa so podatki varno shranjeni.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem RITTAL d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri RITTAL d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Rittal logotip

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem RITTAL d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku