Računalništvo, telefonija
06.05.2013 12:20
Posodobljeno 8 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Prvo odprto omrežje za ekstremno poceni prenos denarja

Podjetje OpenCoin je najavilo prvo odprto omrežje za finančne transakcije Ripple, na katerem lahko na sila enostaven način plačujemo za storitve in blago oziroma nakazujemo denar drugim uporabnikom omrežja. Nadzor nad finančnimi transakcijami je zaradi odprtosti v celoti prepuščen uporabnikom.
Prvo odprto omrežje za finančne transakcije Ripple prinaša revolucijo spletnega plačevanja in nakazovanja denarja!
Prvo odprto omrežje za finančne transakcije Ripple prinaša revolucijo spletnega plačevanja in nakazovanja denarja!

Ker se digitalna valuta Bitcoin v zadnjem času sooča z velikimi izgubami vrednosti in postaja vse bolj zanimiva za spletni kriminal, je to s pridom izkoristilo prvo odprto omrežje za finančne transakcije Ripple. Novost je na »noge« postavilo podjetje OpenCoin, v osnovi pa gre za odprtokodno omrežje, na katerem lahko uporabniki na sila enostaven in hiter način plačujejo za storitve in blago oziroma nakazujejo denar drugim uporabnikom omrežja. Omrežje za finančne transakcije Ripple lahko uporablja vsak, ki ima dostop do svetovnega spleta, nadzor pa je zaradi odprtosti prepuščen uporabnikom, saj na njem ni omejitev, stroškov ali kazni.

Prvo odprto omrežje za finančne transakcije Ripple lahko uporabljamo za nakazovanje ameriških dolarjev, evrov, japonskih jenov in celo digitalne valute Bitcoin. Ker se finančne transakcije izvajajo preko svetovnega spleta, lahko denar nakažemo komurkoli na modrem planetu in to brez dodatnih stroškov. Transakcije se izvedejo v zgolj nekaj sekundah in ne dnevih, kolikor ga običajno potrebujejo klasične finančne ustanove za prenos denarja. Vsak uporabnik pri prenosu denarja podjetju OpenCoin plača »uporabnino«, ki pa je v primerjavi z bančnimi smešno nizka, saj trenutno znaša le preračunanih 0,0076 evrskega centa. Uporaba novosti naj bi bila povsem varna, saj zaradi vgrajenega naprednega šifriranega algoritma denarja ni mogoče ponarejati, ukrasti ali na kakršenkoli drugi način zlorabiti.

Več informacij o prvem odprtem omrežju za finančne transakcije Ripple je na voljo na spletni strani http://goo.gl/47QNx. Spletna storitev je trenutno še v poskusni fazi in bo vsem uporabnikom na voljo predvidoma še pred koncem maja. Če želite biti med prvimi, ki bodo novost preizkusili v živo, vam priporočamo, da kliknete na spletno povezavo http://goo.gl/47QNx in vpišete svoj elektronski poštni naslov. Po potrditvi e-naslova boste v svoj poštni predal prejemali novice povezane z razpoložljivostjo nove spletne finančne storitve in vse novosti, ki jih bo podjetje OpenCoin do tedaj ponudilo na razpolago.


Prijavi napako v članku