Računalništvo, telefonija
09.02.2018 10:00

Deli z drugimi:

Share

Ricohova raziskava: Manjše znamke so bolj zavzete

Ricohova raziskava: Manjše znamke so bolj zavzete
Ricohova raziskava: Manjše znamke so bolj zavzete

Raziskava, ki so jo opravili pri specializiranem tehnološkem podjetju Ricoh, ugotavlja, da je večina evropskih potrošnikov (53 %) prepričana, da manjše blagovne znamke bolj upoštevajo njihove želje in potrebe. Petina (21 %) pa jih meni, da so večje znamke bolj pozorne, kljub temu, da imajo navadno na razpolago več sredstev.

Glede na to, da po podatkih Evropske komisije evropski prostor sestavlja kar 99 % manjših in srednje velikih podjetij, raziskava predstavlja odlično priložnost za izgradnjo zvestobe potrošnikov z uvedbo boljših storitev za stranke. Vseeno pa morajo biti podjetja pri tem previdna, da ne postanejo preveč vsiljiva. 61 % potrošnikov v raziskavi pravi, da bi morala biti podjetja vseh velikosti transparentna glede zbiranja osebnih podatkov za namene bolj personalizirane komunikacije.

Javier Diez-Aguirre, podpredsednik korporativnega marketinga pri podjetju Ricoh Europe je rezultate raziskave pokomentiral: “Potrošniki imajo neskončno možnosti pri tem kako in kje porabijo svoj denar, dobre blagovne znamke pa naredijo vse, da se njihove stranke počutijo cenjen. Manjša in srednje velika podjetja se pomikajo v pravo smer, vendar lahko le z odlično kakovostjo svojih storitev pridobijo prednost pred svojimi tekmeci. To se začne s tehnologijo, ki pripomore k boljši učinkovitosti in hitrosti poslovanja, prav tako pa tudi pri prepoznavi blagovne znamke pri kupcih.”

Pametnejša uporaba tehnologije za boljšo komunikacijo s strankami je vsekakor eden glavnih temeljev. Le četrtina (27 %) sodelujočih v Ricohovi raziskavi se ne strinja, da so najboljše blagovne znamke tiste, ki pri komunikaciji s svojimi strankami uporabljajo inovativne tehnološke rešitve. Vseeno pa se zdi, da imajo manja podjetja pred sabo še nekaj poti.

Diez-Aguirre je zaključil z naslednjimi besedami: “Ko smo pri naši raziskavi gledali le srednje velika podjetja, smo ugotovili, da jih le 36 % verjame, da so z vpeljavo novih tehnologij izboljšali svoje storitve. Investicija v poslovno inteligenco za bolj personalizirano komunikacijo, s katero bi bolje nagovorili potrošnike in povečali svoj delež na trgu, bi zato morala predstavljati glavni fokus v evropskem gospodarskem prostoru.”

Če tudi vi iščete načine, kako bi nadgradili poslovanje v vašem podjetju in s tem poskrbeli za njegovo rast, se obrnite na podjetje Vibor, uradnemu zastopniku znamke Ricoh v Sloveniji, kjer vam bodo pomagali pri iskanju prave rešitve.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem VIBOR d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri VIBOR d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Vibor d.o.o. zastopnik za RICOH v Sloveniji in ukinja NASHUATEC

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem VIBOR d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku