Računalništvo, telefonija
15.02.2008 11:12
Posodobljeno 13 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Rezultati poslovanja – Cisco Systems

Podjetje Cisco, vodilni svetovni proizvajalec omrežne internetne opreme, ki spreminja način, kako se ljudje povezujejo, komunicirajo in sodelujejo, je danes objavilo rezultate drugega četrtletja poslovnega leta, ki se je končalo 26. januarja 2008.

Cisco poroča, da je v drugem četrtletju doseglo neto dohodek od prodaje v višini 9,8 milijarde ameriških dolarjev, čisti dobiček na osnovi splošno sprejetih računovodskih načel (GAAP) v višini 2,1 milijarde dolarjev ali 0,33 zelencev na delnico in neto dobiček brez upoštevanja standarda GAAP v višini 2,4 milijarde ameriških dolarjev ali 0,38 dolarjev na delnico.


John Chambers – predsednik in generalni direktor

“Za Cisco se je končalo še eno uspešno četrtletje z velikim prihodkom in rastjo naročil na podlagi izjemno pestre dejavnosti v kategorijah geografskih območij, izdelkov, storitev in strank,” je povedal John Chambers, predsednik in generalni direktor podjetja Cisco. “V Ciscu razumemo pomen tržnih premikov, ne glede na to, ali so osnovani na tehnoloških ali poslovnih spremembah, in prav to razumevanje ostaja ključni dejavnik našega dolgotrajnega uspeha.”

“Z vstopom v drugo polovico poslovnega leta,” je nadaljeval Chambers, “je naš osrednji inovativni sistem v odličnem stanju, naš uravnotežen razvoj ključnih in naprednih tehnoloških izdelkov je še vedno v polnem zagonu, delovanje pa ostaja v skladu z našo dolgotrajno strategijo neprekinjeno. Stalni razvoj prek gibanja na novih trgih in stalne izdelave novih izdelkov je skupaj z našo osnovno finančno in produktivno močjo bistven znak Ciscove sposobnosti ukrepanja ob ključnih tržnih premikih.”

“Zadovoljni smo s finančno stabilnostjo in vztrajno rastjo Cisca v preteklem četrtletju,” je povedal Dennis Powell, finančni direktor Cisca. “Prepričani smo, da bomo s finančno stabilnostjo in zanesljivostjo podjetja skupaj z vztrajnimi investicijami v raznoliko tehnologijo na novih in sosednjih trgih uspeli obdržati dolgoročno vrednost za delničarje.”

Za vse, ki se radi ukvarjate s številkami, je celovit tabelarični prikaz poslovnih rezultatov za vpogled na spletni strani www.cisco.com.


Prijavi napako v članku