Računalništvo, telefonija
17.06.2014 14:23
Posodobljeno 7 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Revolucionarni način izobraževanja

Učenje programiranja na najvišjem nivoju po pariško.
Revolucionarni način izobraževanja
Revolucionarni način izobraževanja

Si predstavljate študijski program, kjer študentje ne uporabljajo nobene knjige, profesorji ne predavajo in je celotno šolanje zastonj? Takšen je namreč najnovejši način delovanja Ecole 42. Šola, ki se nahaja v svetovni prestolnici ljubezni Pariz, ponuja izbranim posameznikom učenje programiranja na najvišjem nivoju. Pri tem se uvaja stroga selekcija, ki pa se ne ozira po vaši pretekli aktivnosti, ampak izključno po tem, kako dobro opravite sprejemne teste.

Testi so tako kot celotni študijski program sestavljeni iz težkih nalog, ki jih posameznik mora rešiti samostojno ali z delom v skupini. Če se zastavljeni programerski problem uspešno reši, se lahko posameznik vpiše v študijski program. Od skupno 70.000 prijavljenih je zahtevno selekcijo uspešno prestalo zgolj 890 študentov. Ti bodo v triletnem študiju nadaljevali reševanje izjemno zahtevnih, a hkrati zanimivih programerskih izzivov.

Glavni organizator in pobudnik je francoski milijarder Xavier Niel, ki si je svoje bogastvo ustvaril ravno z delovanjem v industriji IT. Pri tem prevzema celotno financiranje projekta. Pozneje pričakuje enako tudi od svojih študentov, ki bodo zahteven študijski program opravili in si na podlagi pridobljenih znanj sami ustvarili večje bogastvo. Na ta način bi se pokrili vsi stroški delovanja šole in s tem zagotovil dolgoročni uspeh.


Prijavi napako v članku