Telefoni
07.07.2016 09:49
Posodobljeno 5 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Revolucionarni iPhone s 16 GB pomnilnika bo kmalu le še zgodovina!

Naslednji iPhone s steklenim ohišjem
Naslednji iPhone s steklenim ohišjem

Trenutno najboljši pametni telefon vseh časov Apple iPhone je svojo krstno predstavitev doživel leta 2007. Takrat je namreč Apple predstavil pametni telefon, ki še danes za konkurenco predstavlja nedosegljiv standard glede kakovosti izdelave in delovanja. Apple iPhone je poleg presežkov na področju oblike in strojne opreme prinešel še operacijski sistem iOS, ki po enostavnosti uporabe in delovanju trenutno nima konkurence, prihajajoči iOS10 pa bo še za odtenek boljši od njegovega predhodnika.

S predstavitvijo pametnega mobilnega telefona iPhone 7 pa bo prišlo do radikalnih sprememb, ki bodo naznanile novo dobo mobilnih naprav podjetja Apple. Novost naj bi namreč bila brez fizičnega gumba domov in naj ne bi bila opremljena s klasičnim priključkom za slušalke. Pri novincu pa se spremembe obetajo tudi na področju razpoložljivega pomnilnika, ki je bil na račun »požrešnega« mobilnega operacijskega sistema iOS doslej deležen številnih kritik. Vgrajenega pomnilnika na pametnih mobilnih telefonih iPhone namreč ni mogoče razširiti.

Zaradi tega so številni strokovnjaki prepričani, da bo vstopna različica pametnega mobilnega telefona iPhone 7 namesto s 16 gigabajti pomnilnika opremljena z 32 gigabajti pomnilnika. Ta naj bi zadoščal tudi za nekoliko zahtevnejše uporabnike, medtem ko naj bi bila najzmogljivejša različica opremljena s kar 256 gigabajti vgrajenega pomnilnika za shranjevanje podatkov.


Prijavi napako v članku