Računalništvo, telefonija
09.12.2012 17:16

Deli z drugimi:

Share

ReVita: Polnilec navadnih baterij

S polnilcem ReVita lahko polnimo baterije »uporabi in zavrzi« napetosti 1,5 volta, saj za varno in učinkovito polnjenje skrbi patentirana tehnologija. Podjetje ARK Spa je v prodajo ponudilo tri modele inovativnih polnilcev, in sicer RV1, RV2 in RV3.
S polnilci ReVita lahko polnimo tudi baterije »uporabi in zavrzi«!
S polnilci ReVita lahko polnimo tudi baterije »uporabi in zavrzi«!

Prek časom opravljena raziskava s strani podjetja European Recycling Platform je pokazala (http://goo.gl/mfuVp), da kar tretjina zavrženih alkalnih baterij ima na razpolago še vsaj 40-odstotkov električne energije. Ker se širom sveta letno zavrže na stotine milijonov navadnih (ne napolnjivih) baterij, to predstavlja zelo veliko obremenitev za okolje, saj so izdelane iz okolju škodljivih materialov, kot so svinec, krom, kadmij, baker in svinec. To je dejansko spodbudilo podjetje ARK Spa k temu, da je pripravilo polnilec za navadne baterije.

S polnilcem ReVita lahko polnimo baterije »uporabi in zavrzi« napetosti 1,5 volta. Za varno in učinkovito polnjenje skrbi patentirana tehnologija, ki preko namenskega elektronskega vezja, opremljenega s procesorjem, neprestano nadzira njihovo temperaturo. Podjetje ARK Spa je v prodajo ponudilo tri modele inovativnih polnilcev, in sicer RV1, RV2 in RV3. Osnovi model RV1 lahko sočasno polni do štiri baterije, medtem ko ima model RV2 na voljo še priključek mini USB. Model RV3 je v osnovi enak modelu RV2, le da z njim polnimo do dve bateriji.

Ker za vsako baterijo skrbi svoje elektronsko vezje, lahko s polnilci ReVita sočasno polnimo tudi baterije različnih proizvajalcev ali pa zgolj eno baterijo. Če se baterija ne napolni v roku štirih ur pomeni, da je »poškodovana« in da jo je treba zavreči. Več informacij o inovativnih polnilcih ReVita je na voljo na spletni strani http://goo.gl/VIWFg.


Prijavi napako v članku