Računalništvo, telefonija
15.05.2011 14:18
Posodobljeno 10 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Retina zaslon za tablične računalnike

Samsung bo nove zaslone najverjetneje začel vgrajevati v prihajajoče modele Galaxy Taba.
Samsung bo nove zaslone najverjetneje začel vgrajevati v prihajajoče modele Galaxy Taba.

Podjetje Samsung namerava na konferenci SID Display (Society For Information Display) razkriti svojo novo pridobitev, prototip zaslona z visoko ločljivostjo za tablične računalnike, ki so bili do zdaj rezervirani za segment pametnih telefonov. Samsungov zaslon diagonale 10,1 palcev, ima namreč ločljivost 2560 x 1600 slikovnih točk (WQXGA).

Zaslon z gostoto 300 točk na palec, se bliža najboljšim zaslonom iz sveta pametnih telefonov (kot je npr. Applov Retina zaslon) in obljublja še boljšo izkušnjo pri gledanju filmov in branju elektronski knjig na tabličnih računalnikih. Slednje bodo morali pri Samsungu še dokazati, saj omenjen zaslon uporablja nekoliko razvpito PenTile tehnologijo, nad katero nikakor niso bili navdušeni lastniki mobilnih telefonov Nexus One.

V podjetju Samsung trdijo, da lahko le ta tehnologija zagotavlja tako visoke ločljivosti z 40 odstotno nižjo porabo električne energije v primerjavi s tradicionalnimi LCD-ji, kar pa ni zavidljivo, glede na to da gre za uporabo v varčno zahtevnih tabličnih računalnikih. Zaslon ima standardno svetilnost 300 cd/m2 (ali 600 cd/m2 v primeru močne svetlobe), najverjetneje pa bodo najprej na voljo v nekaj prihajajočih modelih Galaxy Taba.


Prijavi napako v članku