Programska oprema
08.05.2006 15:33

Deli z drugimi:

Share

Regionalno finale Imagine Cup

Danes se je v Mariboru začelo regionalno tekmovanje Imagine Cup 2006, na katerem se za zmago in udeležbo na svetovnem finalu v Indiji poteguje 13 ekip iz držav Srednje in Vzhodne Evrope. Z organizacijo mednarodnega študentskega tehnološkega tekmovanja Imagine Cup, ki letos poteka pod geslom >Zamislite si svet, v katerem nam tehnologija omogoča bolj zdravo življenje<, Microsoft študentom in dijakom odpira številne priložnosti za nadaljnje izobraževanje in širitev znanja izven akademskih vsebin, obenem pa jim nudi tudi številne poslovne možnosti.

Maribor se bo med 8. in 10. majem spremenil v prestolnico tehnologije – gostil bo namreč regionalni finale Imagine Cup za države Srednje in Vzhodne Evrope, na katerem se bodo predstavniki iz 13 držav pomerili na področju razvoja programskih rešitev za izboljšanje zdravja in kakovosti življenja. Najboljše tri ekipe regionalnega tekmovanja, ki sta ga skupaj organizirala Microsoft in Univerza v Mariboru, se bodo uvrstile neposredno na svetovni finale, ki bo julija potekal v New Delhiju v Indiji.

Slovenijo bo v Mariboru zastopala skupina študentov s Fakultete za elektrotehniko, računalništvo in informatiko z Univerze v Mariboru, ki jo sestavljajo Sergej Jurečko, Denis Justinek, Denis Špelič in Igor Tasič. V rešitvi SparcoNET – SPort, heAlth & ReCreatiOn NETwork so s pomočjo sodobnih tehnologij razvili rešitev, ki omogoča vodeno rekreacijo, delno pa tudi rehabilitacijo, na daljavo. Ljudje z različnimi potrebami po fizični aktivnosti se tako lahko ukvarjajo z rekreacijo doma, na delovnem mestu ali pa v telovadnici in so ves čas povezani s prijatelji ali trenerjem, čeprav se le-ti nahajajo na drugi lokaciji.

Slovenski Microsoft in Univerza v Mariboru sta ob regionalnem finalu v Mariboru pripravila tudi številne spremne dogodke, med katerimi sta tudi okrogli mizi na temo družbe znanja in zaposlovanja v industriji informacijskih tehnologij, na katerih bodo sodelovali predstavniki univerz in gospodarstva. Na številnih predavanjih v okviru dogodka Dnevi tehnologije bodo predstavljene sodobne informacijske tehnologije in njihova uporaba, udeleženci pa se bodo lahko seznanili z vsebinami, ki obsegajo tako mobilno telefonijo in komunikacije kot bloge in nove medije.

V sodelovanju z zaposlitvenim portalom Mojedelo.com je Microsoft organiziral tudi kadrovsko tržnico, na kateri bodo študentje dobili priložnost srečanja z delodajalci, ki želijo zaposliti mlade strokovnjake, delodajalci pa bodo lahko predstavili svoja podjetja in priložnosti za zaposlitev. Za večerno zabavo bodo s koncertom v središču Maribora poskrbele glasbene skupine Granna, Day Out, Zablujena generacija ter Peter Lovšin s Španskimi borci.


Prijavi napako v članku