Računalništvo, telefonija
06.10.2006 12:07

Deli z drugimi:

Share

Regionalni IDF tokrat prvič v Pragi

Tehnologija Intel vProTM je od današnjega dne naprej na voljo uporabnikom v Srednji in Vzhodni Evropi (regija CEE). Samo nekaj dni po velikem dogodku IDF v San Franciscu so Intelovi vodilni predstavniki pripotovali v Prago z namenom razkriti najnovejše informacije o Intelovih razvojnih platformah, programski opremi, arhitekturi in siliciju. Na dogodku IDF EMEA, ki je bil tokrat prvič organiziran na Češkem, so se zbrali predstavniki vodilnih tehnoloških podjetij ter vrhunski strokovnjaki in sodelovali v programu, ki temelji na učenju, sodelovanju in viziji.

Christian Morales, generalni direktor Intela za regijo EMEA, je v uvodnem govoru
razkril Intelove poglede na razvoj industrije in na prednostne naloge v regiji CEE, vključno s trendi na tehnoloških trgih ter v ekosistemih IT-ja in komunikacij. Poudaril je pomembnost želja uporabnikov, da so s pomočjo prenosnikov in širokopasovnega interneta mobilni pri svojem delu. Del tega trenda je tudi tehnologija WiMAX, ki jo Intel aktivno podpira. “WiMAX s širokopasovnim internetom danes zajema 160 mest v regiji CEE, največji prodor pa je doživel na Slovaškem in Češkem,” je povedal Morales.

“Na IDF-u v Pragi prikazujemo energijsko učinkovitost, napredek v zmogljivosti na vat in programsko nitenje,” je povedal Daniel J. Casaletto, podpredsednik Intelove skupine za digitalno podjetje. “Intelova tehnologija vPro je s priznanim procesorjem Intel® CoreTM 2 Duo resnično dober primer, kaj pomeni energijska učinkovitost v praksi. Od sedaj je ta tehnologija na voljo tudi v regiji CEE.”

Tehnologija Intel vPro je paket strojne in programske opreme, ki omogoča velike spremembe tega, kaj lahko podjetja pričakujejo od svojih osebnih računalnikov. Prav tako bo IT-strokovnjakom zagotovila najvišjo raven računalniške zmogljivosti in bolj aktiven nadzor nad varnostjo ter stroški. Osebni računalniki s platformo vPro so na voljo pri različnih ponudnikih, vključno z našimi pokrovitelji in
razstavljavci, kot so Autocont, HP, BGS Levi in Fujitsu-Siemens.

Del programa IDF v Pragi je bil tudi Technology Insights – enkratna priložnost
za srečanje z Intelovimi tehnologi in idejnimi vodji v industriji. Sanjiv Shah,
višji glavni inženir in direktor Intelovega Threading Laba, je predstavil programsko
nitenje, David J. Kuck, član Intelove uprave in direktor oddelka za paralelne
in distribuirane rešitve, pa je predstavil podrobnosti o visokozmogljivem računalništvu.

Poleg uvodnih govorov Intelovih vodilnih in predstavitve tehnologije Intel vPro v regiji CEE se je bilo na dogodku mogoče udeležiti tudi številnih zanimivih srečanj in razprav, predstavitev tehnologij in razstave, ki jo je Intel pripravil v sodelovanju s pokrovitelji in razstavljavci na konferenci.


Prijavi napako v članku