Računalništvo, telefonija
12.11.2015 12:14

Deli z drugimi:

Share

Recept za boljšo varnost pri internetnih plačilih

Priporočila EBA (European Bank Authority)
Recept za boljšo varnost pri internetnih plačilih
Recept za boljšo varnost pri internetnih plačilih

Danes si težko predstavljamo življenje brez e-poslovanja, ki nas spremlja praktično na vseh področjih našega življenja, od spletnih nakupov, uporabe e-banke, ipd. Prav pri internetnih plačilih pogosto prihaja do zlorab, velikokrat tudi zaradi slabe ozaveščenosti uporabnikov. Udeležite se letošnje konference INFOSEK (18.-20.11.2015, Hotel Perla, Nova Gorica) in prisluhnite g. Janku Šavniku (Hypo Alpe-Adria-Bank d.d.), ki vam bo podal recept za boljšo varnost pri internetnih plačilih, po priporočilih EBA (European bank Authority).

V decembru 2014 je EBA (European Bank Authority) izdala Smernice za varnost internetnih plačil, ki so za banke zavezujoče. Enako kot tudi zahteve standarda PCI DSS, ki se v primerjavi s smernicami precej bolj nanašajo na tehnično plat zaščite podatkov plačilnih kartic, in se v tem delu prekrivajo z navedenimi smernicami oziroma jih nadgrajujejo.

Oboje skupaj bankam prinaša veliko obveznosti, uporabnikom pa precej novosti, ki se jih še najbolj opazi pri uporabi e-banke in spletnih nakupov.

Na predavanju bodo predstavljene bistvene zahteve EBA smernic in njihovo prepletanje s standardom PCI DSS s poudarkom na tistih, ki jih bo uporabnik najbolj opazil pri izvajanju internetnih plačil.

S temi ukrepi se bo namreč bistveno povečala varnost povprečno ozaveščenega uporabnika internetnih plačil, pa tudi ostali bi morali biti kljub nekaterim dodatnim postopkom zadovoljni, saj se bo na tak način močno zmanjšala možnost zlorab.

Poskrbite za lastno ozaveščenost glede interenetnega plačevanja in se izognite nevarnostim, ki prežijo na vas. Pridružite se nam na konferenci INFOSEK (18.-20.11.2015, Hotel Perla, Nova Gorica) in prisluhnite predavnju g. Šavnika.

Več informacij o dogodku najdete na www.infosek.net.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem PALSIT d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri PALSIT d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Konferenca INFOSEK, 21. - 23. 11. 2012

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem PALSIT d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku