Igre
23.11.2020 13:00
Posodobljeno 7 mesecev nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Recenzija: Call of Duty: Black Ops – Cold War

Razgibana kampanja vključuje celo vrnitev v Vietnam.
Razgibana kampanja vključuje celo vrnitev v Vietnam.

Po uspešni reinkarnaciji Modern Warfare lansko leto in lansiranju brezplačne senzacije Warzone, se vojaška franšiza Call of Duty tokrat vrača v bolj vohunske vode. Cold War je neposredno nadaljevanje izvirne igre Black Ops iz leta 2010 in, kot namiguje že naslov, postavljeno v čas hladne vojne. Activision je njegov razvoj ponovno zaupal ekipi Treyarch, ki je v sodelovanju z Raven Software, ustvarila napeto in predvsem precej drugačno izkušnjo, kot jo oboževalci Klica dolžnosti običajno pričakujejo vsako jesen.

Enoigralstvo
Največ sprememb je deležna enoigralska kampanja, ki se umika iz ustaljenih tirnic kinematičnega strelišča. Močno skriptirani hollywoodski pregoni in obračuni sicer ne manjkajo, toda igralci imajo pri postopanju skozi misije tokrat bolj odprte roke kot kdajkoli prej. Z zbiranjem dokaznega gradiva ter sprejemanjem odločitev namreč vplivajo na potek dogodkov in navsezadnje celo na razplet nekajurne zgodbe. Ta sicer ne bo ravno osvojila nagrad za najboljši scenarij, vendar z Ronaldom Reaganom, karizmatičnim dvojnikom Roberta Redforda ter znanimi obrazi iz predhodnih iger Black Ops zadovoljivo poveže misije in subtilno združi fikcijo z zgodovinskimi dejstvi.

Večigralstvo
Toda del, ki večino igralcev vnovič najbolj zanima, je prav gotovo večigralska komponenta. Ta je sestavljena iz ustaljenih tekmovalnih igralnih načinov, težko pričakovanega povratka sodelovalnih Zombijev in nekaj novitet. Med slednjimi najbolj izstopata masovni Fireteam za 40 igralcev in način VIP Escort, ki v spomin prikliče S.W.A.T. 4. A kar spletne bitke najbolj drži nazaj, je okrnjena ponudba bojišč, saj je za standardne načine do 12 igralcev trenutno na voljo zgolj osem zemljevidov.

Prostorska stiska

Čeprav si Cold War sezonsko prepustnico deli z Warzone, je letošnja edicija ločena, kar pomeni, da na disku zavzame občutno manj prostora kot Modern Warfare. Vseeno pa igra zahteva okoli 100 GB prostora, kar ob dodatno potrebnih 90 GB za prenos na PlayStation 4 spet ni tako malo – še posebej ob zaenkrat skromnemu naboru večigralskih zemljevidov.

Call of Duty: Black Ops – Cold War predstavi nekaj zanimivih idej, a se v primerjavi z odličnim Modern Warfare v številnih pogledih zdi korak nazaj za franšizo. Po drugi strani pa je Infinity Ward lani postavil tako visoke standarde, da je bilo že ob igranju Beta različice Hladne Vojne jasno, da jih bosta Treyarch in Raven Software težko dosegla.

Povzetek:

+ Netipična enoigralska kampanja
+ Dobro glasovno igranje
+ Vrnitev zombijev
+ Pestra licenčna glasbena podlaga


– Občutek pri streljanju ni na nivoju Modern Warfare

– Trenutno skromna ponudba večigralskih zemljevidov in načinov
– Prostorsko precej požrešna

Ocena: 7/10


Prijavi napako v članku