Računalništvo, telefonija
29.01.2020 11:26

Deli z drugimi:

Share

Razkrito, koliko telefonov iPhone SE 2 bo na voljo v začetku leta!

Na začetku leta naj bi podjetje Apple predstavilo vsaj tri nove naprave.
Na začetku leta naj bi podjetje Apple predstavilo vsaj tri nove naprave.

Zanesenjaki spletnega portala DigiTimes so pred časom iz zanesljivih virov pridobili informacijo, da naj bi podjetje Apple kmalu ponudilo v prodajo kar dve različici cenejšega pametnega mobilnega telefona iPhone. Vstopni model naj bi bil opremljen z oznako iPhone SE 2, nekoliko zmogljivejši pa z oznako iPhone 9. Iz nedavno razkritih podatkov je razvidno, da naj bi bil pametnih mobilni telefon iPhone SE 2 opremljen s 11,9-centimetrskim oziroma 4,7-palčnim zaslonom LCD. Poleg tega naj bi razpolagal še s procesorjem Apple A13 in tremi gigabajti sistemskega pomnilnika. Novost naj bi bila naprodaj v prvi polovici letošnjega leta, strojna oprema pa naj bi se nahajala v ohišju telefona iPhone 8.

Cenejši iPhone naj bi podjetje Apple predstavilo že februarja, na prodajne police trgovin pa naj bi zašel v začetku meseca marca. Ker bo za novi iPhone SE 2 v prosti prodaji v Združenih državah Amerike treba odšteti le okoli preračunanih 430 evrov, naj bi bilo povpraševanje po njem večje v primerjavi z njegovim predhodnikom. Zato ne preseneča, da naj bi podjetje Apple že v prvem četrtletju letošnjega leta za prodajo izdelalo okoli 6 milijonov primerkov novih pametnih mobilnih telefonov iPhone SE 2, ki bodo na voljo tudi pri nas.

Glede na napovedi naj bi prihajajoči pametni mobilni telefon iPhone SE 2 v drugem četrtletju predstavljal 12 odstotkov celotne prodaje telefonov iPhone na svetovnem trgu. Kupcem bodo seveda na voljo tudi precej dražji modeli, kot so iPhone 11, iPhone 11 Pro in iPhone 11 Pro Max. Na pametni mobilni telefon iPhone s podporo mobilnemu omrežju 5G pa bo treba počakati do leta 2021.


Prijavi napako v članku