Tablični računalniki
15.11.2015 13:53
Posodobljeno 6 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Razkrita cena ubijalca tablice iPad Pro

Tablica Dell XPS 12 se bo zlahka zoperstavila iPadu Pro.
Tablica Dell XPS 12 se bo zlahka zoperstavila iPadu Pro.

Podjetje Apple je nedavno ponudilo v prodajo tablični računalnik iPad Pro, katerega glavna odlika je zaslon z 12,9-palčno (32,8-centimetrsko) diagonalo in ločljivostjo petih milijonov slikovnih točk. Ker so kupci novost podjetja iz Cupertina sprejeli z odprtimi rokami, je bilo seveda le še vprašanje časa, kdaj se bo premaknila konkurenca. V boj zoper tablico iPad Pro je stopilo podjetje Dell, saj je začelo s prodajo tabličnega računalnika XPS 12, ki se ponaša z nadvse zmogljivo strojno opremo.

Hibridni tablični računalnik Dell XPS 12 je v Združenih državah Amerike naprodaj od preračunanih 930 do 1.210 evrov (odvisno od strojne konfiguracije), cena pa je seveda brez davka na dodano vrednost. Glavni adut novosti je nedvomno zaslon z 12,5-palčno (31,7-centimetrsko) diagonalo in ločljivostjo do 3.840 x 2.160 slikovnih točk, medtem ko ima vstopna različica zaslon ločljivosti »le« 1.920 x 1.080 točk. Novost je primerna tudi za zajem fotografij, videoposnetkov in opravljanje spletnih konferenc, saj je opremljena z digitalnim fotoaparatom ločljivosti osmih milijonov slikovnih točk in spletno kamero ločljivosti petih milijonov slikovnih točk.

Za lažji vnos besedil in risanje skic je na voljo digitalno pero Dell Active Stylus, piko na i pa dajejo še zmogljiv Intelov procesor Core M (Skylake), do osem gigabajtov sistemskega pomnilnika in operacijski sistem Windows 10. Za shranjevanje podatkov pa je na voljo do 256 gigabajtov prostora, in sicer na vgrajenem pogonu Solid State. Ker je brez aktivnega hladilnega sistema, pri delovanju ne povzroča hrupa.


Prijavi napako v članku