Tipkovnice in miške
01.06.2013 10:24
Posodobljeno 8 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Razer z najtanjšim igričarskim prenosnikom

Podjetje Razer je pripravilo trenutno najmanjši prenosni računalnik Blade, ki ga lahko koristimo celo za poganjanje grafično najzahtevnejših računalniških iger. Njegova maloprodajna cena bo žal vse prej kot nizka, saj bo za osnovno različico potrebno odšteti kar preračunanih 1.380 evrov.
Avtonomija igričarskega prenosnega računalnika Razer Blade je impresivna, saj znaša kar zavidljivih šest ur!
Avtonomija igričarskega prenosnega računalnika Razer Blade je impresivna, saj znaša kar zavidljivih šest ur!

Prenosni računalniki namenjeni igranju računalniških iger so zaradi zmogljive strojne opreme pogosto »debeli«, težki in energijsko potratni. Podjetje Razer pa je s pripravo igričarskega prenosnega računalnika Blade dokazalo, da so ti lahko tudi nadvse tanki in prenosni, saj novost v širino meri zgolj 345 milimetrov, v debelino 17 milimetrov in tehta slaba dva kilograma. Za izris nadvse kakovostnih slik je na voljo zaslon LED s 14-palčno (35,6-centimetrsko) diagonalo, razmerjem stranic 16:9 in ločljivostjo 1.600 x 900 slikovnih točk.

Strojna oprema igričarskega prenosnega računalnika Razer Blade je kos najzahtevnejšim nalogam, saj ta za preračunavanje podatkov uporablja Intelov procesor Core i7, medtem ko je grafičnim oblikam kos grafična kartica Nvidia GeForce GTX 765M z dvema gigabajtoma pomnilnika. Preostala strojna oprema obsega še osem gigabajtov sistemskega pomnilnika DDR3L frekvence 1.600 MHz, pogon Solid State kapacitete 256 gigabajtov in zmogljivo mrežno kartico Killer Wireless-N 1202. Za predvajanje ušesu prijaznega zvoka pa je poskrbljeno s kakovostnim zvočnim sistemom s tehnologijo Dolby Home Theatre v4.

Igričarski prenosni računalnik Razer Blade bo v ZDA mogoče predhodno naročiti že v začetku junija, njegova maloprodajna cena pa bo žal vse prej kot nizka, saj bo za osnovno različico potrebno odšteti kar preračunanih 1.380 evrov. Razvijalci računalniških iger in študentje bodo novost lahko kupili po subvencionirani ceni, in sicer za »zgolj« preračunanih 765 evrov.

Vas zanima več iz te teme?
Razer miške Razer tipkovnice

Prijavi napako v članku