Računalništvo, telefonija
24.05.2018 06:27

Deli z drugimi:

Share

Razer Core X: Zanimivo in poceni zunanje ohišje za vrhunske grafične kartice

Razer Core X: Zanimivo in poceni zunanje ohišje za vrhunske grafične kartice
Razer Core X: Zanimivo in poceni zunanje ohišje za vrhunske grafične kartice

Zagrizeni ljubitelji računalniških iger si želijo sleherne prednosti. Od kofeinskih napitkov, ki skrbijo za hitrejše reakcije, do udobnih sedal za večurne igralne seje, vsaka malenkost šteje. Pomembna je seveda tudi tehnologija, ki poganja igričarsko napravo, saj ta lahko odloča o zmagi ali porazu. Ker pa grafične kartice večine prenosnikov na trgu tej nalogi niso kos, je dobro razmisliti o nakupu ohišja za grafične kartice. Medtem ko so bili ti še pred časom relativno dragi, danes temu ni več tako, kar je dokazalo tudi podjetje Razer s pripravo zunanjega ohišja Razer Core X.

Zunanje ohišje za grafične kartice Razer Core X sicer nima barvne osvetlitve kot njegov zmogljivejši brat Core V2, je pa opremljeno z zmogljivejšim napajalnikom, in sicer moči 650 vatov. Novost s prenosnikom povežemo preko vmesnika USB-C, grafična kartica pa ne sme biti širša od treh vodil PCI ter ne sme biti debelejša od 60 milimetrov, višja od 160 milimetrov in daljša od 330 milimetrov. Dimenzije ohišja za grafične kartice znašajo 374 x 168 x 230 milimetrov, cena pa je precej nižja od modela Core V2, saj jo v prosti prodaji lahko kupimo že za okoli 300 evrov.

Naj pri tem še omenimo, da lahko zunanje ohišje za grafične kartice Razer Core X uporabljamo v navezi z novejšimi prenosnimi računalniki, ki so opremljeni z vmesnikom USB-C oziroma Thunderbolt 3 ter imajo nameščen operacijski sistem Windows 10 ali macOS. Več informacij o novosti pa je na voljo s klikom na spletno povezavo https://www.razer.com/eu-en/gaming-laptops/razer-core-x.


Prijavi napako v članku