Računalništvo, telefonija
12.01.2009 08:53
Posodobljeno 12 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Računalniški forenziki so dobili novega sodelavca


Hardcopy 3

Hardcopy 3, najnovejša strojna oprema podjetja Voom Technologies, postavlja nove standarde v hitrosti in zmogljivosti pri forenzičnem podvajanju trdega diska. Uradni zastopnik strojne opreme Voom Techologies v Sloveniji je podjetje za računalniško forenziko Sismentor.

Pri preganjanju računalniškega kriminala je izjemnega pomena, da tehnologija, ki jo pri preiskavah uporabljajo računalniški forenziki, ne zaostaja za razvojem ostale računalniške tehnologije. Njenemu hitremu razvoju laboratoriji za računalniško forenziko težko sledijo, organizacije pa so zaradi narave računalniških dokazov prisiljene, da se z namenom takojšnjega zabeleženja dejanj, povezanih z računalniškim kriminalom, zanesejo na notranje preiskave. Voom Techologies, vodilno podjetje v razvoju tehnologije in naprav za računalniško forenziko, s pravkar izdanim Hardcopy 3 (HC3) rešuje obe skrbi. Je nadgrajena, obogatena in hitrejša verzija že dobro znanega in uveljavljenega forenzičnega podvojevalca trdega diska Hardcopy 2.

Preiskovalci, ki prvi pridejo na kraj dogodka, morajo zagotoviti forenzično integriteto najdenih digitalno shranjenih podatkov, te podatke pa morajo v nadaljnjem postopku tudi pregledati z namenom analize dogodka, pomoči pri preiskavi dogodka, izsleditve storilca ali žrtve. Za ohranitev neoporečnosti digitalnih dokazov je treba najdeni medij forenzično podvojiti, včasih celo večkrat, pregled vsebovanih podatkov in informacij pa opraviti na izdelani kopiji.

S HC3 je podjetje Voom Technologies vodilno v razvoju tehnologij in naprav za forenzično kopiranje trdih diskov, saj hitrost prenosa podatkov dosega 7,5 GB/min in je s tem hitrejši od njegovega predhodnika – Voom Hardcopy 2, ki je prav tako vodilen na tem področju. Poleg tega, da je HC3 najhitrejši,v enem prehodu preveri celovitost podatkov (SHA256) in simultano ustvari dve forenzični kopiji trdega diska, brez upočasnitve, s čimer je štirikrat hitrejši od konkurenčnih produktov.


Prijavi napako v članku