Računalništvo, telefonija
26.07.2011 09:18

Deli z drugimi:

Share

Računalniška miška velikosti cedeja

Računalniška miška vedno na dosegu roke!
Računalniška miška vedno na dosegu roke!

Računalniška miška je še vedno nepogrešljiva naprava za delo s prenosnim računalnikom. Kljub temu je običajna računalniška miška za mnoge računalničarje prej ovira kot prednost, saj zasede veliko prostora. Poleg tega za uporabo glodavca potrebujemo še ustrezno podlago. Ta na terenu seveda ni vedno na razpolago. Zaradi tega so oblikovalci inovativnega podjetja Yanko Design pripravili nadvse zanimiv koncept računalniške miške, ki po obliki spominja na cede oziroma devede zgoščenko.

Ker je oblika inovativne računalniške miške povsem enaka cedeju oziroma devedeju, to pomeni, da jo lahko naokrog prenašamo kar v optični enoti prenosnika. Novinka je za delo pripravljena tako rekoč v trenutku. Tu namreč zadošča, da jo prepognemo. S tem dejansko pridobimo tridimenzionalno računalniško miško, ki računalničarju omogoča zelo natančno delo celo z oblikovalsko programsko opremo. Računalniška miška velikosti cedeja naj bi bila za nameček še nadvse odporna na poškodbe.

Kar je pri inovativni računalniški miški podjetja Yanko Design slabo, je to, da je še ni mogoče kupiti v prosti prodaji, saj gre šele za idejno zasnovo. Ker gre tu za izjemno uporabno zamisel, je povsem možno, da bi novinka nekoč lahko dejansko ugledala luč sveta. Upajmo, da bo temu res tako. Računalniška miška velikosti cedeja bi namreč lahko precej pripomogla k izboljšanju uporabniške izkušnje lastnikov prenosnih računalnikov.


Prijavi napako v članku