Računalništvo, telefonija
27.11.2014 10:41
Posodobljeno 7 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Qualcomm z mobilnimi napravami prihodnosti

Referenčni mobilni napravi Qualcomm sta opremljeni z najnovejšo tehnologijo.
Referenčni mobilni napravi Qualcomm sta opremljeni z najnovejšo tehnologijo.

Priznani proizvajalec procesorjev za mobilne naprave Qualcomm je predstavil referenčni pametni mobilni telefon in tablični računalnik, ki dobesedno utelešata mobilno prihodnost. Mobilni napravi sta namreč opremljeni z najnovejšo tehnologijo in sta primarno namenjeni razvijalcem in ljubiteljem sodobnih naprav. Inženirji podjetja Qualcomm so namreč novi pametni mobilni telefon in tablični računalnik opremili s 64-bitnim in 8-jedrnim procesorjem Qualcomm Snapdragon 810, vgrajeno grafično sredico Adreno 430 ter »obdelovalnikom« signalov Hexagon V56.

Strojna oprema referenčnega pametnega mobilnega telefona obsega še 6,17-palčni (15,7-centimetrski) zaslon ločljivosti 2.560 x 1.600 slikovnih točk, sistemski pomnilnik kapacitete štirih gigabajtov, vgrajeni pomnilnik z 32 gigabajti prostora in baterijo zmogljivosti 3.200 miliamperskih ur. Na voljo je še bogata paleta raznovrstnih tipal in senzorjev, kot so merilnik pospeška, giroskop ter senzorji za svetlobo, bližino, tlak, temperaturo, ultravijolične žarke in celo vlago. Med drugim je podprta tudi tehnologija za hitro polnjenje Quick Charge 2.0. Pri podjetju Qualcomm so se onkraj luže od referenčnega pametnega mobilnega telefona pripravljeni ločiti za preračunanih 640 evrov.

Strojna oprema referenčnega tabličnega računalnika podjetja Qualcomm pa obsega 10,1-palčni (25,6-centimetrski) zaslon ločljivosti kar 3.840 x 2.160 slikovnih točk, sistemski pomnilnik kapacitete štirih gigabajtov in vgrajeni pomnilnik s kar 64 gigabajti prostora. Podjetje Qualcomm se je od novosti pripravljeno ločiti za preračunanih 800 evrov. Tako referenčni tablični računalnik kot pametni mobilni telefon je trenutno žal mogoče kupiti le onkraj luže.


Prijavi napako v članku