Računalništvo, telefonija
20.11.2015 10:44

Deli z drugimi:

Share

QNAPova serija za najbolj zahtevne

Novi Qnap TVS-EC1580MU-SAS-RP omogoča vgradnjo 15 SATA/SAS/SSD diskov.
Novi Qnap TVS-EC1580MU-SAS-RP omogoča vgradnjo 15 SATA/SAS/SSD diskov.

Tajvansko podjetje Qnap, ki je najboljši proizvajalec NAS strežnikov na svetu, je znano po kakovosti in nenehnem razvoju. V svojem prodajnem programu ima več kot 80 različnih modelov, s katerimi v celoti pokriva potrebe trga. Zaupajo mu domači uporabniki, državne institucije ter vsi od najmanjših do največjih poslovnih uporabnikov. Pred kratkim je trgu ponudilo novo serijo visokozmogljivih strežnikov z oznako TVS-ECx80U-SAS-RP, kjer x pomeni število diskov, ki jih je mogoče vgraditi (12, 15, 16 in 24), U pomeni 19-inčno strežniško ohišje, kratica SAS ponazarja tip diskov, ki jih je mogoče vgraditi, RP pa dvojni napajalnik (Redundant Power).

Vsi imajo vgrajen Intelov štirijedrni procesor Xeon E3-1246 v3 s taktom 3,5 gigaherca, 16 gigabajtov pomnilnika (nadgradljiv do 32 gigabajtov), dve predpomnilniški kartici mSATA s kapaciteto po 128 gigabajtov, štiri gigabitne mrežne kartice, kjer je mogoče dograditi še štiri mrežne kartice za na primer povezavo 4 x 10 gigabitov na sekundo.

S tako zmogljivo strojno opremo in izjemno dovršenim operacijskim sistemom QTS v4.2 strežniki dosegajo hitrosti 3.800 megabajtov na sekundo in 260.000 dogodkov na sekundo (IOPS), merjenih z uporabo štirih desetgigabitnih kartic. Ena izmed novosti sistema QTS je storitev Qtier, ki nenehno optimizira funkcionalnost podatkovnega skladišča tako, da bolj frekventne podatke razvršča na hitrejše diske (na primer SSD ali SAS), manj frekventne pa na cenovno ugodnejše diske SATA. Qnapov sistem je združljiv z virtualizacijskimi sistemi Vmware, Citrix in Microsoft Hyper-V , ima pa vgrajeno tudi lastno virtualizacijsko platformo, ki temelji na Linuxovi infrastrukturi KVM. Ta virtualizacijska rešitev je na voljo tudi pri manjših modelih strežnikov in jo lahko s pridom uporabljajo manjša podjetja ali nekoliko naprednejši posamezniki.

Več informacij o Qnapovih strežnikih lahko pridobite pri slovenskem zastopstvu OMO7, d. o. o. (http://omo7.com), ali pri proizvajalcu QNAP (http://qnap.com).


Prijavi napako v članku