Igralne konzole
01.10.2020 17:40

Deli z drugimi:

Share

PS5 in Xbox Series X: Zakaj z nakupom počakati do leta 2021?

PS5 in Xbox Series X: Zakaj z nakupom počakati do leta 2021?
PS5 in Xbox Series X: Zakaj z nakupom počakati do leta 2021?

November bo za vse ljubitelje igralnih konzol še kako vznemirljiv mesec, kar pa še ne pomeni, da se morate takoj zagnati v nakup. Zakaj? Ker nekatere izmed najbolj težko pričakovanih iger za novi konzoli ne bodo na voljo vsaj do začetka naslednjega leta. To posledično pomeni, da tudi ni pretirane nuje za nakupnovih konzol kajne?

Final Fantasy 16. God of War: Ragnarok. Halo Infinite. Vse te igre imajo dve stvari, ki so jim skupne. Prva je ta, da so ekskluzivno narejene za igralne konzole – za prvi dve bomo potrebovali Sonyjev PlayStation 5 in Microsoftov Xbox Series X za tretjo. Druga stvar pa je, da nobeno od teh iger ne bomo mogli zaigrati pred letom 2021. Glede na ambiciozne napovedi o novi generaciji iger, je to manjše razočaranje, vendar verjamemo, da to ne bo imelo prevelikega vpliva na največje ljubitelje obeh konzol.


Tako Microsoft kot Sony sta letošnje leto tekmovala v “tišini”. Zdi se, da nobeno od podjetij ni imelo pretirane želje po deljenju informacij o novih izdajah igralnih konzol. Vse do 9. septembra, ko je Microsoft uradno naznanil, da nova konzola Xbox Series X izide 10. novembra in da lahko pričakujemo še digitalno, cenejšo verzijo istoimenske konzole. Sony je hitro sledil in čez slab teden dni naznanil, da bo PS5 na policah trgovin 12. novembra.


V zadnjih dneh je bilo praktično nemogoče priti do konzole po prednaročilih in zato se nam zdaj poraja najbolj pomembno vprašanje, in sicer, ali se dejansko mudi z nakupom konzol PS5 in Xbox? Odgovor je, ne, niti slučajno.


Poudarek je na ekskluzivnih vsebinah

Prvič se dogaja, da imata Sony in Microsoft drugačen pristop k razvoju novih konzol. Sony računa na to, da bo ponovil uspeh konzole PS2 in bo ponudil vrsto iger, ki jih na Xbox-u ne bo moč igrati. Medtem pa Microsoft pripravlja “Game Pass”, naročnino v stilu Netflixa in storitve Project xCloud, ki uporabnikom omogoča igranje Xbox iger na telefonu. Microsoft postopoma spreminja Xbox v storitev.


Kljub temu, da se morda res zdi, da se trenutno nahajamo v resnično revolucionarnem obdobju “gaminga”, je glavno vprašanje, katera filozifija, ali Microsoftova, ali Sonyjeva, bo prava. Po drugi strani pa je dejstvo tudi to, da igralce ne plačujemo filozofije, temveč igramo igre kajne?


Katere pa so tiste igre, ki se jih splača kupiti? Obstaja velika verjetnost, da bosta najboljši Xbox Series X igri Call of Duty Black Ops: Cold War in Assassin’s Creed Valhalla, kateri bosta obe na voljo na konzoli nove generacije. Enako velja za Fortnite, ki pa je že tako ali tako na voljo povsod. Sonyjev PlayStation 5 bi naj po zadnjih napovedih imel več ekskluzivnih iger. Ratchet and Clank: Rift Apart bo zagotovo ekskluzivna igra za PS5 in bi znala biti zelo zabavna. Demon’s Souls bo zagotovo spektakularna, vendar je to tudi “remake” delo. Potem pa sta tukaj še Spider-Man: Miles Morales in Sackboy: A Big Adventure.


Torej, zdi se, da cilj obeh podjetij niso igre, ki jih lahko igramo na novih izdajah konzol, temveč dejstvo, da bodo določene igre izgledale bolj na novih konzolah.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Xbox konzole

PovezaveKaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

ARCHUS.SI d.o.o.

Cankarjeva ulica 9c, 6000 Koper/capodistria, Tel: 070 890 096
O podjetju Archus.si  ARCHUS.SI d.o.o. je podjetje iz Kopra. Kot prvi v Sloveniji so leta 2008 oz. 2009 začeli ponujati nekaj aktualnih in zanimivih produktov nove tehnologije, kot ... Več
Zlati partner

ANNI d.o.o.

Motnica 7a, 1236 Trzin, Tel: 01 580 08 00
Podjetje Anni, d. o. o., je v slovenskem računalniškem prostoru prisotno že praktično od samega začetka. Brez pretirane hvale lahko rečemo, da svoje delo opravljajo dobro, saj ... Več
Zlati partner

PRONET Kranj, d.o.o.

Ljubljanska cesta 24b, 4000 Kranj, Tel: 04 2 800 800
Današnja podjetja se soočajo z več izzivi kot kdaj koli prej. Ali veste, kaj povezuje vsa podjetja na svetu? Vsi se sprašujejo, kako najbolje pristopiti k delovnemu dnevu in kako ... Več

POINT.ER IT d.o.o.

Dolenji Boštanj 55, 8294 Boštanj, Tel: 07 814 98 00
Osredotočeni s Point.er Kako na enem mestu najti vse, kar potrebujete pri vodenju podjetja ali le v domači pisarni? Point.er it, d. o. o., je podjetje, ki ponuja celotne IT storitve, ... Več