Telefoni
14.10.2013 13:13

Deli z drugimi:

Share

Prvi videoposnetek Googlovega mobilnika Nexus 5!

Zanesenjaki francoske spletne strani smartphones.sfr.fr so na presenečenje mnogih objavili prvi videoposnetek Googlovega pametnega mobilnega telefona Nexus 5. Ker je v videoposnetku mogoče zaslediti napis »Not for Sale«, gre po vsej verjetnosti za prodajno različico novosti.
Pametni mobilni telefon Google Nexus 5 naj bi bil izjemno priročen za upravljanje in prijeten na dotik.
Pametni mobilni telefon Google Nexus 5 naj bi bil izjemno priročen za upravljanje in prijeten na dotik.

Medtem ko so doslej na svetovni splet zašle že tako domnevne fotografije kot specifikacije strojne opreme težko pričakovanega Googlovega pametnega mobilnega telefona Nexus 5, je francoska spletna stran smartphones.sfr.fr poskrbela še za objavo videoposnetka novosti. V sedem minut dolgem videoposnetku sta predstavljena zunanjost naprave in nameščeni mobilni operacijski sistem Android, ki pa je še vedno opremljen z oznako »KeyLimePie«. Ker je v videoposnetku mogoče zaslediti napis »Not for Sale« oziroma »Ni za prodajo«, so mnogi poznavalci prepričani, da tu dejansko gre za prodajno različico mobilnika Google Nexus 5.

Govorice glede strojne opreme novega Googlovega mobilnika ostajajo enake kar pomeni, da naj bi za prikazovanje slik uporabljal zaslon IPS s 4,95-palčno (12,6-centimetrsko) diagonalo ločljivosti 1.920 x 1.080 slikovnih točk. Preračunavanju zahtevnejših podatkov naj bi bil kos 4-jedrni procesor Qualcomm Snapdragon 800 (MSM8947) frekvence 2,3-gigahercev v navezi z dvema gigabajtoma sistemskega pomnilnika. Za shranjevanje podatkov naj bi bilo na voljo 32 gigabajtov prostora, polnjene vgrajene baterije kapacitete 2.300 miliamper ur pa naj bi potekalo tudi brezžično. Zajemu kakovostnih fotografij bo kos digitalni fotoaparat ločljivosti osem milijonov točk, opravljanju videokonferenc pa spletna kamera ločljivosti 1,3 milijona točk. Novost bo opremljena z vsemi potrebnimi tipali, kot so pospeškomer, tipalo zunanje svetlobe, kompas, giroskop, tipalo bližine, barometer in še mnogo več. Med brezžičnimi povezavami pa bomo našli NFC, Bluetooth, A-GPS in Wi-Fi 802.11 b/g/n.

Videoposnetek pametnega mobilnega telefona Google Nexus 5 si oglejte spodaj oziroma na http://bit.ly/G-Nex5.

Vas zanima več iz te teme?
Google telefoni

Prijavi napako v članku