Računalništvo, telefonija
22.01.2019 09:13
Posodobljeno 2 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Prvi robotski hotel pogorel na celi črti

V hotelu Henn-na Hotel so ljudje ponovno prevzeli številna delovna mesta robotov.
V hotelu Henn-na Hotel so ljudje ponovno prevzeli številna delovna mesta robotov.

Henn-na Hotel, ki se nahaja v tematskem parku Nagasaki Prefecture, je med ljubitelji visoke tehnologije zelo dobro poznan. Tu so namreč že pred nekaj leti novodobni roboti prevzeli delo receptorjev, vratarjev, čistilk in vzdrževalcev, poleg tega pa so vse sobe opremljene s sistemi za prepoznavo obrazov, kar pomeni, da gostje ne potrebujejo ključev. Prvi obiskovalci novodobnega hotela so ponudbo sprejeli z odprtimi rokami, saj so bili nad storitvami vedno razpoložljivih robotov nadvse zadovoljni, zdaj pa se hotel sooča s številnimi težavami, saj gostov preprosto ni na spregled.

Gostje hotela Henn-na Hotel imajo z roboti veliko težav, saj dela ne opravljajo tako popolno, kot si mnogi predstavljajo. Niso namreč sposobni opravljati osnovnih del, kot je na primer preverjanje pristnosti potnih listov, ne zmorejo delati v snegu in dežju, se pogosto “zagozdijo” na hodnikih ter gostom pogosto posredujejo napačne informacije. Zaradi tega so vodilni japonskega hotela Henn-na Hotel sprejeli odločitev, da precejšnje število robotov zamenjajo s klasičnimi zaposlenimi.

Vsi se sicer strinjajo, da bodo roboti postali del našega vsakdana že v bližnji prihodnosti, pogoj za to pa je seveda razvoj umetne inteligence, ki bo zmožna opravljati delo precej bolje od tiste, ki je trenutno na voljo običajnim uporabnikom.


Prijavi napako v članku