Računalništvo, telefonija
03.07.2020 06:32
Posodobljeno 12 mesecev nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Prvi robot z glavno vlogo v znanstvenofantastičnem filmu!

Roboti bodo prevzeli mesto glavnih igralcev tudi v celovečernih filmih.
Roboti bodo prevzeli mesto glavnih igralcev tudi v celovečernih filmih.

Robotika je v zadnjih nekaj letih močno napredovala in dobiva nove razsežnosti, ki bodo nedvomno poenostavile naša vsakdanja opravila in naše življenje. To je tudi razlog, zakaj številna podjetja poskušajo robote vsaj po zunanjem videzu močno približati običajnim ljudem. Med njimi pa še posebej izstopa robot z oznako oziroma imenom Erica, saj gre za humanoidnega robota, ki je kot prvi dobil glavno vlogo v znanstvenofantastičnem filmu.

Robot Erica temelji na osnovi umetne inteligence, nastal pa je kot plod sodelovanja med japonskima znanstvenikoma Hiroshi Ishiguro in Kohei Ogawa, in sicer z namenom preučevanja interakcij med ljudmi in računalniki. Erica je v znanstvenofantastičnem filmu dejansko dobila možnost, da izrazi (umetna) čustva, usposobila pa se je tudi za metodično igranje, in sicer preko sistema za razvoj oziroma učenje igralcev. Prva preizkušanja robota v praksi so se izkazala za nadvse uspešna, zato mnogi verjamejo, da bo film postal prava uspešnica in osnova za še več filmov, v katerih bodo roboti nastopali v glavnih vlogah.

Kako se robot Erica obnese v praksi, pa si lahko pogledate na spodnjem videoposnetku oziroma na spletni povezavi https://youtu.be/Qit2sxEmnxk. Verjamemo, da boste nad vidnem več kot navdušeni.


Prijavi napako v članku