Telefoni
01.04.2021 12:59
Posodobljeno 3 tedni nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Prvi prepogljivi telefon Xiaomi

Prepogljivi pametni mobilni telefon Xiaomi Mi MIX Fold se bo zagotovo prikupil tudi zahtevnejšim!
Prepogljivi pametni mobilni telefon Xiaomi Mi MIX Fold se bo zagotovo prikupil tudi zahtevnejšim!

Dejstvo je, da so prepogljivi pametni mobilni telefoni med uporabniki mobilne telefonije vzbudili veliko mero zanimanja. Težava pa je v tem, da so za mnoge še vedno predragi, saj si jih, vsaj zaenkrat, lahko privošči le peščica uporabnikov.

Zdaj na to področje vstopa tudi podjetje Xiaomi, in sicer s telefonom Mi MIX Fold. Novost je opremljena z zaslonom AMOLED, ki lahko doseže diagonalo do 20,3-centimetra oziroma 8,01-palca. Zaslon se ponaša še z ločljivostjo 2.480 x 1.860 slikovnih točk in frekvenco 60 hercev. Zunanji zaslon pa s 16,5-centimetrsko oziroma 6,52-palčno diagonalo in ločljivostjo 2.520 x 840 slikovnih točk ter frekvenco 90 hercev.

Strojna oprema prepogljivega pametnega mobilnega telefona Xiaomi Mi MIX Fold tudi ni od muh. Ta namreč obsega mobilni procesor Snapdragon 888, osem oziroma 12 gigabajtov sistemskega pomnilnika LPDDR5 ter 128 gigabajtov oziroma 256 gigabajtov prostora za shranjevanje podatkov (odvisno od modela). Dobro je poskrbljeno tudi za fotografijo. Na voljo je namreč glavna kamera ločljivosti 108 milijonov slikovnih točk in širokokotna kamera ločljivosti 12 milijonov točk.

Tudi prepogljivi pametni mobilni telefon Xiaomi Mi MIX Fold ni ravno poceni. Za vstopno različico novosti je namreč na kitajskem treba odšteti preračunanih 1.300 evrov. Najzmogljivejša različica je vrednotena na preračunanih 1.685 evrov. Upajmo, da bodo prepogljivi telefoni kmalu postali cenejši in posledično lažje dostopni.

Vas zanima več iz te teme?
Xiaomi telefoni Xiaomi Xiaomi Mi MIX Fold

Prijavi napako v članku