Računalništvo, telefonija
23.10.2020 07:59
Posodobljeno 8 mesecev nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Prenosnik s procesorjem Snapdragon 7c in podporo za 4G

Prenosnik Acer Chromebook Spin 513 bomo z enim polnjenjem lahko uporabljali do 14 ur.
Prenosnik Acer Chromebook Spin 513 bomo z enim polnjenjem lahko uporabljali do 14 ur.

Prenosni računalniki Chromebook z naprednim operacijskim sistemom Google Chrome OS postajajo vse bolj priljubljeni tako med običajnimi kot tudi med poslovnimi uporabniki. Medtem ko so računalniški sistemi bolj kot ne opremljeni s procesorji podjetji Intel in AMD, so inženirji podjetja Asus pripravili posebno presenečenje. Novi prenosni računalnik Chromebook Spin 513 so namreč opremili z edinstvenim procesorjem Snapdragon 7c podjetja Qualcomm.

Prenosnemu računalniku Acer Chromebook Spin 513 ne bo kar tako zmanjkalo moči, saj procesor Snapdragon 7c za preračunavanje podatkov uporablja kar osem procesorskih sredic Kryo 468, izdelanih s pomočjo 8-nanometrske tehnologije. Grafičnim vsebinam je kos vgrajeno grafično jedro Adreno 618. Zato ne preseneča, da avtonomija delovanja prenosnega računalnika Acer Chromebook Spin 513 z enim samim polnjenjem v povprečju znaša kar 14 ur.

Novi prenosnik Acer Chromebook Spin 513 je na voljo tudi z modemom 4G LTE, kar pomeni, da je lahko naprava neprestano povezana v svetovni splet. Poleg tega je novost primerna za pogosto prenašanje, saj tehta le 1,2 kilograma in v debelino meri zgolj 15 milimetrov. Zaslon s 33,8-centimetrsko oziroma 13,3-palčno diagonalo in visoko ločljivostjo je občutljiv na dotik, pri čemer ga pred nenamernimi poškodbami ščiti odporno zaščitno steklo Corning Gorilla Glass.

Preostala strojna oprema prenosnika Acer Chromebook Spin 513 obsega še do osem gigabajtov sistemskega pomnilnika LPDDR4X in do 128 gigabajtov pomnilnika za shranjevanje podatkov. Na novincu je nameščen mobilni operacijski sistem Chrome OS. Novi Acer Chromebook Spin 513 bo na žalost na voljo za nakup šele januarja prihodnje leto, a na srečo ne bo drag. Za vstopno različico bo namreč treba odšteti preračunanih 429 evrov.


Prijavi napako v članku