Trdi diski
04.12.2009 08:11

Deli z drugimi:

Share

Prvi pogon Solid State z vmesnikom SATA3 je Micron RealSSD C300 SSD

Pogon Solid State Micron RealSSD C300 SSD z vmesnikom SATA3 preprosto navdušuje!
Pogon Solid State Micron RealSSD C300 SSD z vmesnikom SATA3 preprosto navdušuje!

Podjetje Micron Technology je najavilo razpoložljivost prvega pogona Solid State na svetu, ki je opremljen s hitrim vmesnikom SATA3. Ta računalničarjem prinaša predvsem občutno višjo hitrost prenosa podatkov od obstoječih rešitev in sicer do šest gigabitov na sekundo. Prenovljeno podatkovno vodilo SATA3 prinaša tudi boljšo energetsko učinkovitost, kar za novi trdi disk posledično pomeni manjšo porabo električne energije, manjše segrevanje in daljšo življenjsko dobo.

Podjetje zagotavlja, da lahko njihov pogon Micron RealSSD C300 SSD doseže hitrost prenosa podatkov do 355 megabajtov na sekundo in hitrost zapisa do 215 megabajtov na sekundo. Pomnilniški medij je namreč sestavljen iz pomnilniških celic “Multi-Level Cell” (MLC), ki so bile izdelane s pomočjo 34-nanometrske tehnologije.

Prvi pogon Solid State z vmesnikom SATA 3 Micron RealSSD C300 SSD bo naprodaj s kapacitetami 128 gigabajtov in 256 gigabajtov, na prodajne police bolje založenih računalniških trgovin pa naj bi prispel v prvem tromesečju naslednjega leta. O njegovi maloprodajni ceni pa je seveda še prezgodaj govoriti.

Vas zanima več iz te teme?
SSD diski zunanji trdi diski

Prijavi napako v članku