Računalništvo, telefonija
02.10.2020 09:11

Deli z drugimi:

Share

Prvi pogon Solid State z vmesnikom PCIe 4.0

Novi Samsung 980 PRO SSD bo zlahka kos tudi najzahtevnejšim nalogam!
Novi Samsung 980 PRO SSD bo zlahka kos tudi najzahtevnejšim nalogam!

Prostora za shranjevanje podatkov ni nikoli dovolj, ta pa na pogonih Solid State še vedno narašča prepočasi, da bi lahko zadovoljil potrebe najzahtevnejših uporabnikov. Kljub temu se stanje na tem področju izboljšuje, saj je na voljo vse več prostorih pogonov Solid State. To seveda zahteva hitrejše branje in pisanje podatkov, kar pa so pri podjetju Samsung dosegli s pripravo prvega pogona Solid State, ki je opremljen z najnovejšim podatkovnim standardom oziroma vodilom PCIe 4.0.

Pogon Samsung 980 PRO SSD je opremljen z vmesnikom M.2 SSD. Ta se ponaša s hitrostjo branja do 7.000 megabajtov na sekundo in hitrostjo zapisovanja do 5.000 megabajtov na sekundo. Namenski krmilnik Elpis ter pomnilnika V-NAND in DRAM pa zagotavljata izjemno hitro naključno hitrost branja in pisanja.

Nadvse zanimiv pogon Samsung 980 PRO SSD je opremljen celo s pasivnim sistemom hlajenja, ki omogoča, da lahko pogon doseže najvišjo zmogljivost brez nevarnosti pregrevanja. Podjetje Samsung bo novince ponudilo v prodajo konec oktobra, in sicer s kapacitetami 250 gigabajtov, 500 gigabajtov in en terabajt. Do konca leta pa naj bi bil na voljo še model z dvema terabajtoma prostora.


Prijavi napako v članku