Telefoni
20.11.2014 10:47

Deli z drugimi:

Share

Prvi podatki o poceni Samsungu s platformo Tizen

Prvi poceni mobilnik Samsun s platformo Tizen naj bi bil naprodaj še letos!
Prvi poceni mobilnik Samsun s platformo Tizen naj bi bil naprodaj še letos!

Pred kratkim smo poročali o Samsungovem prvem pametnem mobilnem telefonu, ki bo opremljen s prednameščenim lastnim mobilnim operacijskim sistemom Tizen (bit.ly/Sam-Tizen). Novost je opremljena z razvojno oznako SM-130ha in bo vsaj glede na »šibko« strojno opremo cenovno nadvse dostopna. Kot kaže je novi Samsungov pametni mobilni telefon z mobilnim operacijskim sistemom Tizen že skorajda nared za prodajo, saj so se v javnosti pojavili novi podatki o njem.

Kot vse kaže bo cenovno ugodni pametni mobilni telefon Samsung SM-130ha razpolagal z grafičnim vmesnikom TouchWiz, ki bo na las podoben tistem, ki ga južnokorejski gigant uporablja pri mobilnikih Android. Za preračunavanje podatkov naj bi poskrbel dvojedrni procesor Spreadtrum SC7727S frekvence 1,2 gigahercev, grafičnim vsebinam pa bo kos vgrajena grafična sredica ARM Mali-400 frekvence 460 megahercev. Preostala strojna oprema naj bi obsegala še 512 megabajtov sistemskega pomnilnika, 4-palčni (10,2-centimetrski) zaslon ločljivosti 800 x 480 slikovnih točk, digitalni fotoaparat ločljivosti 3,2 milijonov slikovnih toč z bliskavico led, nabigacijski sistem GPS ter brezžični povezavi Wi-Fi in Bluetooth.

Pametni mobilni telefon Samsung SM-130ha z mobilnim operacijskim sistem sistemom Tizen bo naprodaj še pred koncem leta, sprva pa bo na voljo le v Indiji. Upajmo, da bo nadvse zanimivi mobilnik prej ali slej zašel tudi na evropska tla. Maloprodajna cena novosti naj bi se v Evropi gibala okoli 60 evrov.

Vas zanima več iz te teme?
Samsung telefoni

Prijavi napako v članku