Triki in nasveti
13.02.2014 09:11
Posodobljeno 7 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Prvi pametni digitalni multimeter!

Raziskovalna ekipa podjetja Mooshim Engineering je pripravila brezžični digitalni multimeter, ki za prikaz meritev uporablja kar zaslon pametnega mobilnika. Z merilno enoto lahko opravljamo meritve tudi brez prisotnosti mobilne naprave, saj ima za shranjevanje podatkov na razpolago pomnilniško kartico SD.
Pametni mobilni telefon bomo kmalu lahko uporabljali še v vlogi digitalnega multimetra!
Pametni mobilni telefon bomo kmalu lahko uporabljali še v vlogi digitalnega multimetra!

Današnji digitalni multimetri so še vedno relativno veliki in funkcijsko relativno omejeni. To je raziskovalno ekipo podjetja Mooshim Engineering spodbudilo k pripravi prvega brezžičnega multimetra, ki podatke meritev prikazuje kar na zaslonu pametnega mobilnega telefona. Novost je v osnovi sestavljena iz dveh ključnih komponent, in sicer iz klasične merilne enote in mobilne programske opreme. Medtem ko merilna enota poskrbi za zajem podatkov, pa se prikaz rezultatov in njihova grafična analiza v realnem času odvijata na zaslonu pametnega mobilnega telefona.

Digitalni multimeter Mooshimeter za povezovanje s pametnim mobilnim telefonom ali tabličnim računalnikom uporablja povezavo Bluetooth 4.0. Z merilno enoto lahko opravljamo meritve tudi brez prisotnosti mobilne naprave, saj ima za shranjevanje podatkov na razpolago pomnilniško kartico SD. Ker je podjetje Mooshim Engineering na spletnem portalu Dragon Innovation že zbralo dovolj zagonskih sredstev (http://bit.ly/Mooshimeter), bodo prvi kupci napravo prejeli že letos avgusta. Za nakup novosti je v predprodaji potrebno odšteti preračunanih 72 evrov, v prosti prodaji pa bo multimeter Mooshimeter onkraj luže dosegljiv za okoli preračunanih 90 evrov.


Prijavi napako v članku