Operacijski sistemi
09.06.2010 07:49

Deli z drugimi:

Share

Prvi poskusni paket popravkov za operacijski sistem Windows 7 v juliju

Operacijski sistem Windows 7 naj bi do konca leta vendarle dobil svoj prvi paket popravkov!
Operacijski sistem Windows 7 naj bi do konca leta vendarle dobil svoj prvi paket popravkov!

Podjetje Microsoft je na konferenci TechED 2010, ki je primarno namenjena razvijalcem programske opreme, najavil, da bo prvi poskusni paket popravkov za operacijski sistem Windows 7 na voljo že v mesecu juliju. Bill Laing, podpredsednik Microsoftovega oddelka za strežnike in storitve je potrdil govorice, da v novem paketu popravkov ne bo vidnejših programskih in varnostnih popravkov, saj bodo v njem večinoma “vgrajeni” le tisti popravki, ki so bili doslej objavljeni na spletnem portalu Windows Update. Zaradi tega naj bi bilo odlašanje z namestitvijo operacijskega sistema Windows 7 zaradi čakanja na prvi paket popravkov povsem nesmiselno.

Bill Laing je med drugim potrdil tudi govorice, da bo prvi poskusni paket popravkov za operacijski sistem Windows 7 opremljen z novima tehnologijama Dynamic Memory za Hyper-V in RemoteFX. Tehnologija Dynamic Memory za Hyper-V bo omogočala učinkovitejše upravljanje s sistemskim pomnilnikom, ki bo namenjen navideznim operacijskim sistemom, medtem ko bo tehnologija RemoteFX omogočala koriščenje grafične moči grafične kartice in s tem posledično tehnologij Windows Aero, Silverlight in Flash tudi v primeru, ko se do oddaljenega računalnika dostopa preko vmesnika Remote Desktop.

Čeprav podpredsednik Microsoftovega oddelka za strežnike in storitve ni potrdil uradnega datuma izida prvega poskusnega paketa popravkov za operacijski sistem Windows 7, gre pričakovati, da bo ta po vsej verjetnosti na voljo šele proti koncu leta. Ali bo prvi obsežnejši paket popravkov za Windows 7 Microsoftu pomagal ohraniti visoko raven prodaje novega operacijskega sistema, pa nam bo seveda lahko pokazal le čas.

Vas zanima več iz te teme?
Windows operacijski sistem

Prijavi napako v članku