Prenosni računalniki
30.05.2009 06:13

Deli z drugimi:

Share

Prvi miniaturni prenosnik s platformo Ion

Po platformi Nvidia Ion se zgledujejo vsi večji proizvajalci računalnikov.
Po platformi Nvidia Ion se zgledujejo vsi večji proizvajalci računalnikov.

Inženirji podjetja Lenovo so držali zadano obljubo in pripravili prvi miniaturni žepni računalnik, ki temelji na osnovi platforme Nvidia Ion. Platforma Ion je najnovejša pogruntavščina podjetja Nvidia, ki je opremljena z grafičnim procesorjem GeForce 9400 in zagotavlja tekoče predvajanje visokoločljivih filmskih posnetkov ter igranje računalniških iger. Novost ponuja grafično in sistemsko podporo za procesorje Atom ter pri predvajanju videoposnetkov bistveno manj obremenjuje osrednji procesor, kot je to značilno za zdajšnja Intelova sistemska nabora 945GSE in 945GC.

Miniaturni prenosnik Lenovo IdeaPad S12 je opremljen s širokokotnim zaslonom z 31-centimetrsko diagonalo, ki nudi ločljivost 1.280 x 800 točk (WXGA) in razpolaga z osvetlitvijo LED. Za poganjanje programske opreme in preračunavanje podatkov je zadolžen Intelov energijsko varčen procesor Atom N270, pri tem pa mu je v veliko pomoč sistemski pomnilnik kapacitete enega gigabajta. Za varno shranjevanje podatkov pa je bilo poskrbljeno s trdim diskom s 160 GB prostora. Za povezljivost je bilo poskrbljeno s povezavami Bluetooth, Wi-Fi in USB.

Maloprodajna cena vstopnega modela miniaturnega prenosnika Lenovo IdeaPad S12 naj bi onkraj luže znašala okoli petsto ameriških dolarjev. K nam naj bi po bistveno višji ceni prispel proti koncu poletja.

Vas zanima več iz te teme?
Lenovo prenosni računalniki

Prijavi napako v članku