Prenosni računalniki
24.02.2010 12:51
Posodobljeno 11 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Prvi mini na dotik občutljiv prenosnik HP Mini 5102

HP Mini 5102 je prvi mini prenosnik, ki je opremljen z zaslonom, občutljivim na dotik. HP Mini 5102, ki je zasnovan tako za študente kot mobilne profesionalce, odlikuje v celoti kovinsko ohišje črne, rdeče ali modre barve. Nudi pester nabor funkcij, vključno s prepoznavanjem obrazov za preprosto prijavljanje v operacijske sisteme Windows in v z gesli zaščitene spletne strani.
Prvi mini na dotik občutljiv prenosnik HP Mini 5102
Prvi mini na dotik občutljiv prenosnik HP Mini 5102

HP Mini 5102,

ki ga je danes v paketu z HP Compaq 8000 in 8100 Elite, poslovno serijo prenosnikov HP EliteBook 8440p, 8540p in 8540w, ter delovno postajo HP WorkStation Z200, je visokozmogljiv mini prenosnik, ki tehta zgolj 1,2 kg. Na voljo je v dveh različicah, standardni in v različici z zaslonom, občutljivim na dotik. Odporno in lahko ohišje zaslona iz anodiziranega aluminija je na voljo v črni, rdeči ali modri barvi, kot dodatno možnost pa je mogoče izbrati tudi ročaj za lažje prenašanje.

Zaslon, občutljiv na dotik, omogoča uporabnikom, da opravijo delo hitreje in bolj intuitivno glede na izbrano meto do vnosa. Zaznavanje kretenj z več prsti, dotikov in drsenja prstov na zaslonu omogoča uporabnikom tako navigacijo med aplikacijami in meniji kot tudi dostopanje do informacij na spletnih straneh.

Tipkovnica prenosnika HP Mini 5102 zagotavlja odlično izkušnjo tipkanja e-poštnih sporočil, takojšnjih sporočil in dela v drugih aplikacijah, ki temeljijo na besedilu. Tipkovnica QWERTY, ki zavzema 95-odstotkov velikosti običajne tipkovnice, skupaj s sledilno ploščico nudi precej boljšo izkušnjo kot male tipkovnice pri konkurenčnih spremljevalnih osebnih računalnikih.

Prijavljanje v operacijske sisteme Windows in spletne strani olajšajo orodja HP Face Recognition for Protect, z uporabo katerih se uporabniki pri prijavi preprosto obrnejo proti vgrajeni spletni kameri z ločljivostjo 2 milijona točk.
HP Mini 5102 vključuje tudi najnovejši procesor Intel Atom N450, različne možnosti povezovanja, vključno s širokopasovnim mobilnim internetom, in velik, 25,7-centimetrski zaslon LED z ločljivostjo WSVGA ali HD. Z opcijsko tehnologijo video dekodiranja Broadcom HD(2) lahko prenosnik predvaja video vsebine ločljivosti 720p in 1080p. Uporabniki lahko izberejo lažjo štiricelično baterijo ali zmogljivejšo šestcelično. Ob uporabi opcijske šestcelične baterije lahko HP Mini 5102 zagotovi do 10 ur neprekinjene uporabe.

HP nudi mini prenosnik tudi v izdaji HP Student Edition, ki študentom pomaga pri učenju, IT-administratorjem pa pri zagotavljanju zanesljivega, razširljivega in dostopnega IT-okolja. Izdaja Student Edition nudi študentom vodilno programsko opremo, vključno z Adobe Digital School Collection, ki zagotavlja orodja za upravljanje dokumentov in ustvarjanje portfelja. S temi je mogoče izboljšati izkušnjo učenja na področju umetnosti, zgodovine in znanosti. Izdajo Student Edition je prav tako mogoče opremiti z opcijsko ročico, na voljo pa je v črni, rdeči in modri barvi.

Ponudbo dopolnjujejo nahrbtniki HP Student Edition, ki so zasnovani z mislijo na študente. Vzdržljivi nahrbtniki s podloženim oddelkom za prenosnik pomagajo varovati računalnike HP Mini ali HP Student Edition pred udarci in praskami. Priročne lastnosti, kot so razdelek za malice in prigrizke, prostoren razdelek za knjige, hitro dostopen razdelek za mobilne telefone in osebne medije, ter dodatno podložene naramnice ter hrbtni del poskrbijo, da je študent vedno pripravljen in da mu je udobno.

HP Mini 5102 bo na voljo od prve polovice marca dalje za priporočeno maloprodajno ceno 399 €.

Vas zanima več iz te teme?
HP prenosni računalniki

Prijavi napako v članku