Tablični računalniki
05.11.2012 11:14

Deli z drugimi:

Share

Prvi dan prodaje tablice iPad mini minil brez »applemanije«

Vas je miniaturna tablica iPad mini navdušila?
Vas je miniaturna tablica iPad mini navdušila?

Predprodaja miniaturnega tabličnega računalnika Apple iPad mini je presegla celo najbolj optimistične napovedi. Vse zaloge miniaturne tablice podjetja iz Cupertina so namreč v prednaročilu pošle že v pičlih 36 urah. Zato je mnoge presenetil mlačen odziv kupcev iz azijskih in pacifiških držav, ki so med prvimi dobili možnost nakupa Applove tablice iPad mini.

Medtem ko se za nakup mobilnega telefona iPhone 5 v Avstraliji pred eno od trgovin že uro pred odprtjem gnetlo 600 ljudi, je na tablico iPad mini čakalo le okoli 50 ljudi. V Tokiu in Seulu je novost pričakalo nekaj več kot sto ljudi, medtem ko je število Applovih uslužbencev v Hongkongu celo preseglo število čakajočih kupcev. Zaradi tega zaloge tablic iPad mini v mnogih prodajalnah niso pošle.

Mnogi strokovnjaki so prepričani, da se kupci iz azijskih in pacifiških držav niso pretirano ogreli za miniaturno Applovo tablico iPad mini predvsem zaradi široke ponudbe in nižje cene konkurenčnih izdelkov, ki poganjajo operacijski sistem Android. Kljub temu vodilni podjetja iz Cupertina pričakujejo, da jim v nekaj dneh skupno uspelo prodati dober poldrugi milijon tablic iPad mini. Tu velja še omeniti, da so prvi odzivi na novo Applovo tablico relativno pozitivni, čeprav je bila ta že deležna nekaj kritik predvsem na račun zasoljene cene in slabšega zaslona v primerjavi s konkurenti (predvsem s tablico Google Nexus 7).

Vas zanima več iz te teme?
Apple tablični računalniki

Prijavi napako v članku