Monitorji
30.03.2012 13:14
Posodobljeno 9 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Prve upogljive elektronske naprave že poleti!

Upogljive elektronske naprave bodo kmalu postale del našega vsakdana!
Upogljive elektronske naprave bodo kmalu postale del našega vsakdana!

Če še vedno trdite, da upogljivih elektronskih naprav še dalj časa ne bomo ugledali v prosti prodaji, ste v veliki zmoti. Podjetje LG Electronics je namreč pripravilo prvi komercialno dostopen upogljivi elektronski papir. Ta je sila enostaven za izdelavo, odporen na mehanske poškodbe in prijazen do okolja ter nudi visoko ostrino in dobro berljivost z vseh vidnih kotov. Upogljivi elektronski papir lahko prikazuje do 16 odtenkov sivine in prenese upogibanja do 40 stopinj.

S prihodom upogljivega elektronskega papirja bodo elektronske naprave postale še lažje in tanjše. Novost namreč v debelino meri le 0,7 milimetra in tehta zgolj 14 gramov. Ločljivost zaslona znaša 1.024 x 768 slikovnih točk oziroma 300 točk na palec. Čeprav je ta precej nižja v primerjavi s sodobnimi tablicami, je še vedno več kot odlična za prebiranje elektronskih knjig. Podjetje LG Electronics zagotavlja, da lahko novi zaslon brez poškodb zdrži celo padec z višine poldrugega metra. Upogljivi elektronski papir za nameček porabi zanemarljivo količino električne energije, saj ne potrebuje dodatne osvetlitve ozadja. To posledično pomeni precej daljšo avtonomijo elektronskih naprav.

Podjetje LG Electronics je novi zaslon že pričel dobavljati številnim tovarnam na Kitajskem. Te že pripravljajo prve upogljive bralnike elektronskih knjig, ki naj bi bile javnosti predstavljeni že v aprilu. Upogljive elektronske naprave pa lahko na trgu pričakujemo še pred poletjem. Upajmo, da bo temu tako, saj bi jih bilo nedvomno vredno vsaj enkrat preizkusiti »v živo«.

Vas zanima več iz te teme?
LG monitorji LCD monitorji 4K monitorji

Prijavi napako v članku