Računalništvo, telefonija
26.09.2017 19:10
Posodobljeno 4 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Prve resne težave za iOS 11

Prve resne težave za iOS 11
Prve resne težave za iOS 11

Apple je pred kratkim za svoje novejše pametne telefone in tablične računalnike ponudil v prenos mobilni operacijski sistem iOS 11. Ta predstavlja pravo evolucijo na področju mobilnih operacijskih sistemov za Applove mobilne naprave, saj prinaša tako številne uporabne novosti kot tudi večjo varnost, kar bodo znali ceniti predvsem tisti, ki mobilne naprave uporabljajo za delo ali finančne zadeve. Žal pa ima tudi iOS 11 veliko pomanjkljivost, kar so uporabniki naprav občutili v obliki precej krajše avtonomije delovanja naprav.

Uporabniki iPhonov in iPadov namreč na forumih in družbenih omrežjih zatrjujejo, da se je z namestitvijo iOS-a 11 avtonomija delovanja njihovih naprav dobesedno prepolovila. Avtonomija delovanja Applove mobilne naprave z mobilnim operacijskim sistemom iOS 10 sicer znaša okoli 240 minut, po nadgradnji na novejši iOS pa naj bi se zmanjšala na vsega 96 minut, kar je za več kot polovico manj.

Applovi programerji so na srečo že zavihali rokave in že iščejo rešitev za omenjeno težavo. Do izdaje popravka pa tehnološki gigant uporabnikom priporoča, naj omejijo aplikacije, ki delujejo v ozadju, oziroma naj jih povsem izključijo, če njihovo delovanje v ozadju ni nujno potrebno.


Prijavi napako v članku